Asayiş
  • 25.10.2016 12:11

Tarihi spor kulübünün önünde yıkım gerilimi

1921 yılında kurulan ve Cumhuriyet tarihinden daha eski olan Osmaniye İstiklal Spor belediyenin yıkım kararına tepkili. Bugün yıkım için tesislere zabıta ekipleri ve iş makinaları gitti. Sporcular ise tesislerin önünde bekliyor. Tahliye işlemi yapılamadığı için yıkım gerçekleşmedi. Belediyeden yapılan açıklamada hizmetlerin tek çatı altında toplanması için yeni bir bina yapılacağı, İstiklal Spor Kulübü'nün Atatürk Spor ve Yaşam Köyü'nde faaliyetlerine devam edeceği belirtildi.

Futbolda çeşitli yaş kategorilerinde yarışan, 280 lisanslı sporcu sayısıyla Süper Amatör Küme'de mücadele eden 95 yıllık Osmaniye İstiklal SporBakırköyde, tarihi spor kulübünün önünde yıkım gerilimi
Kulübü'nün 1996 yılından bu yana kullandığı tesisler yıkılmak üzere.Bakırköy Belediyesi geçtiğimiz günlerde 20 yıldır aynı tesisleri kullanan İstiklalspor tesisleri için yıkım kararı aldı ve tebligatı kulübe gönderdi.

Kulüp yöneticileri gelen tebligatın ardından Kaymakamlık ve İstanbul 7. İdare Mahkemesi’nden yürütmeyi durdurma kararı aldı.

BELEDİYE YAZI GÖNDERDİ

Ancak iki karara rağmen belediye kulübe bir yazı daha göndererek yıkımın bugün saat10.00’da yapılacağını söyledi. Duruma tepki gösteren Osmaniye İstiklalspor Kulübü Başkanı Sultan Öztürk, “Tesisler için ruhsat yok diyorlar ama bu tesisleri yapan Bakırköy Belediyesi. Belediye Hizmet Binası yapacaklarmış. 6 dönümlük arazi burası, burada 300 lisanslı futbolcu var, 178 ağaç var. Vatandaş depremde 1 ay burada kaldı” dedi.

Kulüp Başkanı Sultan Öztürk, "1927 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk İstiklal Spor Kulübünün bir futbolcusunu tedavi ettirmiştir ve bir maaşını da bağışlamıştır bu resmi belgelerle de kanıtlanmıştır" diyor.

Bakırköyde, tarihi spor kulübünün önünde yıkım gerilimi
Söz konusu alanda yapılması planlanan projenin görüntülerin Hurriyet.com.tr ulaştı.

ZABITA TESİSLERİN ÖNÜNDE

Bugün yıkım için belediyenin zabıta ekipleri de tesislere gitti.

BELEDİYE: YENİ BİR ALAN TAHSİS EDİLECEK

Konu ile ilgili Bakırköy Belediye Başkanlığından hurriyet.com.tr'ye yapılan açıklamada şöyle denildi: “Mevcut Belediye Binamız Müdürlüklerimizin ihtiyacını karşılamamakta. Dağınıklığı gidermek amacıyla ve hizmet kalitesini arttırmak, belediyemize gelen vatandaşın daha rahat bir ortamda hizmet alması amacıyla, yeni bir binaya ihtiyaç duyulmuştur. Mevcut hali ile şu anda Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Sağlık İşleri Müdürlüğü, Veteriner İşleri Müdürlüğü, Sosyal Yardım İşleri  Müdürlüğü mevcut belediye binası dışında olup, koordinasyonda sıkıntılar yaşanmakta. Bakırköylü yurttaşımız bu durumdan ciddi bir şekilde sıkıntı yaşamakta. Örneğin; birkaç müdürlükte işi olan bir vatandaş bu işlerini halledebilmek için Bakırköy’ün farklı bölgelerine gitmek zorunda kalmaktadır. Hizmetlerin daha sağlıklı olması için aynı çatı altında toplamak amacıyla Osmaniye’de bulunan belediye arazisinin projeleri tamamlanmış olup, inşaatın yapımına başlanacaktır. Mevcut haliyle içinde bulunan İstiklal Spor Kulübü mağdur edilmeyip, Atatürk Spor ve Yaşam Köyü’nde faaliyetlerine devam edecektir. Kamu binası yapılacağından kimseyle özel menfaat sağlanması söz konusu değildir.” 
Bakırköyde, tarihi spor kulübünün önünde yıkım gerilimi
 

Bakırköyde, tarihi spor kulübünün önünde yıkım gerilimi

Kulüp Başkanı Sultan Öztürk “İstiklal Spor Kulübü'nün bir mazisi vardır. Bu mazi 1921 yılına dayanıyor. 1921 yılında İstiklal Spor Kulübü kuruldu. Topçularımız savaş zamanı kendi eşofman ve çantalarıyla baruthaneye barut taşımışlar. 1927 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk İstiklal Spor Kulübünün bir futbolcusunu tedavi ettirmiştir ve bir maaşını da bağışlamıştır bu resmi belgelerle de kanıtlanmıştır" demişti.

Bakırköyde, tarihi spor kulübünün önünde yıkım gerilimi

Güncellenme Tarihi : 25.10.2016 12:13

İLGİLİ HABERLER