Asayiş
  • 21.7.2016 16:46

TBMM'de kritik toplantı

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Meclis'te bir araya geldi.

Görüşmeye MHP ve HDP temsilcilerinin de katıldığı öğrenildi.

Abdullah Gül toplantı sonrasına basın mensuplarına açıklama yaptı. İşte Gül'ün açıklamasından saytır başları:

Maalesef 15 Temmuz’da tarihimizin en utanç sayfalarından birini yaşadık. 

TSK’nın içerisine örgütlenen ve bugün açıkça da deşifre olan Gülen cemaatine mensup bir çok askerin organize olmasıyla yönetimin ele geçirilmesi ve bir darbe teşebbüsü söz konusu oldu. Her şey akla gelebilirdi ama TBMM’nin, bütün partilerin ve bütün görüşlerin temsil ettiği bu mekanın planlı şekilde bombalanacağı hiç akla gelmezdi doğrusu. 

Büyük bir üzüntü içerisindeyiz. Bunu yapanları şiddetle lanetliyoruz. İnanıyorum ki mevcut yasalar çerçevesinde anayasa kanunlar en titiz şekilde uygulanacak. Hak ettikleri cezayı göreceklerdir. Bu işi yapanlar Türkiye’de bir Afrika ülkesine, bir Latin Amerika ülkelerine benzer şekilde işler yaptılar. Halka kurşun çektiler. 

Halkı tanklarla ezdiler. Komutanlarına en büyük saygısızlığı ve en büyük itaatsizliği yaptılar. Bir çok şehitleri verildi. Bu vesileyle önce bütün cesaretle vatan millet için canını feda eden vatandaşlarımın askerlerimiz var, polislerimiz var. Hepsini rahmetle anıyorum, ailelerine başsağlığı diliyorum.

Maalesef 15 Temmuz’da tarihimizin en utanç sayfalarından birini yaşadık. 

TSK’nın içerisine örgütlenen ve bugün açıkça da deşifre olan Gülen cemaatine mensup bir çok askerin organize olmasıyla yönetimin ele geçirilmesi ve bir darbe teşebbüsü söz konusu oldu. Her şey akla gelebilirdi ama TBMM’nin, bütün partilerin ve bütün görüşlerin temsil ettiği bu mekanın planlı şekilde bombalanacağı hiç akla gelmezdi doğrusu. 

Büyük bir üzüntü içerisindeyiz. Bunu yapanları şiddetle lanetliyoruz. İnanıyorum ki mevcut yasalar çerçevesinde anayasa kanunlar en titiz şekilde uygulanacak. Hak ettikleri cezayı göreceklerdir. Bu işi yapanlar Türkiye’de bir Afrika ülkesine, bir Latin Amerika ülkelerine benzer şekilde işler yaptılar. Halka kurşun çektiler. 

Halkı tanklarla ezdiler. Komutanlarına en büyük saygısızlığı ve en büyük itaatsizliği yaptılar. Bir çok şehitleri verildi. Bu vesileyle önce bütün cesaretle vatan millet için canını feda eden vatandaşlarımın askerlerimiz var, polislerimiz var. Hepsini rahmetle anıyorum, ailelerine başsağlığı diliyorum.

Güncellenme Tarihi : 21.7.2016 16:49

İLGİLİ HABERLER