Asayiş
  • 19.12.2014 19:41

Tekvandocu öğretmen dövdü, bebeğini düşürdü

Aynı zamanda tekvandocu olduğu öğrenilen S.A iddiaya göre Funda Öğretmen’in üzerine çıkarak darp etti.
İzmir Karşıyaka Fevzipaşa Ortaokulu'nda beden eğitimi öğretmeni olan Funda Demircan (34) geçtiğimiz 29 Mayıs’ta okulda kendisi gibi beden eğitimi öğretmeni olan S.A.'dan çay fincanını istedi. İddiaya göre S.A. "Az ye de kendine bir uşak tut" dedi.

Olaydan sonra birbiriyle tartışmaya başlayan iki öğretmen kavga etmeye başladı. Kavga sırasında aynı zamanda tekvandocu olduğu öğrenilen S.A. Funda Hoca’nın önce ayak bileğine tekme attı. Ardından da üzerine çıkarak darp etti. Ayağı 3 yerinden kırılan ve tüp bebek yöntemiyle hamile kaldığı 9 haftalık bebeğini de düşüren Funda öğretmen, S:A’dan şikayetçi oldu.

Arka arkaya ameliyat geçirdiğini ve olay tarihinden beri raporlu olduğunu, işe gidemediğini belirten Demircan bir müddet İzmir MEdicalpark Hastanesi'Nde tedavi gördü. Demircan, "Bu meslektaşım aynı okulda daha önce de fiili ve sözlü olarak 5 kişiye daha saldırdı. Ben mağdur edildim. O gün önce ayak bileğime tekme attı, ardından da üzerime çıkıp darp etti. Olayın ardından da 9 haftalık bebeğimi düşürdüm” dedi.

“ESKİDEN HEP BİRLİKTELERDİ” 
Olayın geçen yıl okul kapanmadan önce gerçekleştiğini belirten öğrenciler ise iki öğretmenin önceden sürekli birlikte kahve içtiklerini anlattı. Öğrenciler Funda hocanın çok sıcakkanlı olduğunu S.A’nın ise biraz saldırgan bir tavrı olduğunu sözlerine ekledi. S.A. hakkında ceza davası açıldı.

DARP EDİLEN ÖĞRETMENİN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

İzmir’de kadın meslektaşının saldırısına uğradığı iddia edilen Funda öğretmenin avukatı, saldıran kişinin kendine koruma talebinde bulunduğunu ancak yargının en adil kararı vereceğini söyledi.
Karşıyaka Fevzipaşa Ortaokulu’nda iki beden eğitimi öğretmeninin birbiriyle tartışması sonucu olayın büyük bir kavgaya dönüştüğünü dile getiren Avukat Veysel Gültaş yargının süreçle ilgili en adil cezayı vereceğini ifade etti. Müvekkilinin önemli ölçüde mağdır olduğunu anlatan Gültaş şunları söyledi:
“Şüphesiz şu anda yargıya yansımış bir dava var. Yargı sürecinde dosya kapsamının dışına çıkacak tarzda yorum yapmam olanaklı değil. İki eğitimcinin böyle tartışması hoş değil, ben hiçbirini günah keçisi olarak çıkarmak istemiyorum. Çünkü her ikisi de sonuçta bu ülkenin güzide öğretmenleridir. Ancak müvekkilim bacağında bir kırılma hadisesi var. O süreç içerisinde uzun süre raporlu kalan müvekkilim içinde bulunduğu psikolojik travma, çöküntü ile bebeğini düşürdü. Bu olayla ilişkilendirilip ilişkilendirilmeyeceği konusunda mahkeme gerekli kararı verecektir. Keşke olmasaydı böyle bir olay ama oldu. En azından sonuçta her iki kişinin eylemi nedeniyle mahkeme adil cezayı verecektir. Fakat müvekkilim bu olayda son derece mağduriyet yaşadı. Aylarca okula gidemedi, ortopedik destekle yürümeye başladı, çocuğunu kaybetti, büyük travma yaşadı. Son sözü yargı söyleyecek.”

“HEM DARP ETTİ HEM KORUMA İSTEMİŞ”
Olayın ardından Funda öğretmeni darp ettiği ileri sürülen S.A’nın hemen koruma talebinde bulunmasına anlam veremediğini anlatan Gültaş, “Olayın biraz sıcağı sıcağına olması sebebiyle koruma isteğine gidilmiş olabilir. Ama burada tuhaf olan esas mağdur olan müvekkilimin istemesi gerekirken karşı tarafın böyle bir istekte bulunmasıdır. Koruma kararı çıkarmasının uygun olmadığını düşünüyorum. Esas korunması gereken burada benim müvekkilimdi ama biz akabinde bu eksiği kapatarak aynı şekilde koruma kararı aldık. Her ne kadar koruma talebinde bulunulsa da ben iki eğitimcinin de tekrar birbirlerine saldırıda bulanacaklarına ihtimal vermiyorum” dedi.

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:30

İLGİLİ HABERLER