Asayiş
  • 13.2.2016 13:22

Teröristler Cizrelilerin evlerini yakıp yıktı

Cizre'de terör örgütü PKK mensuplarına yönelik düzenlenen "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu" sona erdi. Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca 59 günün sonunda başarıyla tamamlanan operasyonun ardından ilçede detaylı arama çalışmaları başladı.

Güvenlik güçleri, operasyon kapsamında ilçede teröristlerce oluşturulan ve el yapımı patlayıcılarla tuzaklanan çok sayıda barikatı kaldırdı, çukurları kapattı.

Teröristler Cizrelilerin evlerini yaktı

Teröristler Cizrelilerin evlerini yaktı

Arama tarama çalışmalarının devam ettiği ilçede bir taraftan da hayatın en kısa sürede normale dönmesine yönelik çalışmalara hız verildi. Yıkılan binalarda, hasar oluşan cadde ve sokaklarda hafriyat çalışmaları sürerken barikatlar da güvenlik güçlerinin kontrolü altında iş makinelerince kaldırılıyor.

CİZRELİLERİN OCAKLARINI SÖNDÜRDÜLER

Operasyonun tamamlanmasıyla terör örgütü üyelerinin ilçeye verdiği zarar da ortaya çıktı. Evleri, okulları ve camileri mevzi olarak kullanan teröristler, terk ederken bu yapıların birçoğunu ateşe verdi.

Teröristler Cizrelilerin evlerini yaktı

Teröristler Cizrelilerin evlerini yaktı

Evler arasında duvarları yıkarak geçişi sağlayan teröristlerin, güvenlik güçlerine ateş açmak için binalarda delikler oluşturdukları görüldü.

Nur Mahallesi'ndeki Hacı Abdurrahim Camisi'ni mevzi olarak kullanan teröristlerin buradan sokağa kadar uzanan evlerin de duvarını kırarak atış yeri oluşturduğu tespit edildi. Cami içinde mevzilenen teröristlerin güvenlik güçlerine ateş açmak için caddeye kadar uzanan evlerin 6 duvarını kırarak kendileri için alanlar oluşturduğu belirlendi.

Bölücü terör örgütü üyelerinin cadde ve sokaklara yerleştirdiği çok sayıda el yapımı patlayıcı ile evlere tuzakladığı bombaların da imha edildiği bildirildi.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 16:15

İLGİLİ HABERLER