Asayiş
  • 28.6.2017 16:02

Tıp dünyası Can Hocaya ağlıyor...

BULGARİSTAN’da 24 Haziran’da motosikletiyle geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Prof. Dr. Can Solakoğlu (55), görev yaptığı Maltepe Üniversitesi ve Selimiye Camisi’nde düzenlenen törenlerin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Profesör Can Solakoğlu için ilk tören dün saat 13.00’te Maltepe Üniversitesi’nde düzenlendi. Törene Can Solakoğlu’nun annesi Gönül ve babası Erdoğan Solakoğlu, doktor eşi Gevher Solakoğlu, oğulları Alp ve Sarp Solakoğlu’nun yanı sıra meslektaşları ve hastaları katıldı. Solakoğlu Ailesi tören öncesi taziyeleri kabul etti. Emekli Tabip Albay olan Can Solakoğlu’nun Türk bayrağına sarılı tabutu askerlerin omuzlarında törenin yapılacağı anfiye taşındı. Törenin başında Can Solakoğlu’nun hayatını anlatan fotoğraflar perdeye yansıtıldı. Daha sonra Can Solakoğlu’nun arkadaşları ve meslektaşları, Can Hoca’yla ilgili anılarını anlattı.

UMARIM MOTOSİKLETLE GİTMİYORSUNUZDUR

Maltepe Üniversitesi Rektörü Şahin Karasar, Can Solakoğlu için şunları söyledi:
“Can Ağabey isminin önüne eklenecek en güzel sıfatları fazlasıyla hak eden, çok iyi bir hekim, çok iyi bir asker, çok iyi bir yönetici, çok iyi bir diplomat ve çok iyi bir dosttu, ağabeydi gerçekten. Asalet kavramının karşılığını bire bir bulduğu bir kişilikti. Geçtiğimiz günlerde, 10 gün önce yaklaşık telefon açtım. Son konuşmamız oldu. Can Ağabey umarım motosikletle gitmiyorsunuzdur dedim. Çok sevdiği bir işi yapıyordu. Motosikletle gidiyorum. Çok güzel bir seyahat olacak. Dönünce görüşürüz dedi. Öylece bayramlaşmış olduk kendisiyle.”

“KISKANIYORUM ONU”

Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Öztek ise, “Dekanlığı döneminde fakültemizde 60 hekim mezun oldu, 28 uzmanımız yetişti, 48 öğretim üyesi onun döneminde göreve başladı. Bunlar büyük başarılardır. Temel Bilimler tıp fakültesinde bu düzeye geldiyse, bunun başlıca mimarlarından birisi Can Hoca’dır. Kök hücre ve kanser araştırma merkezinin kuruluşuna da ön ayak oldu. İngilizce tıp eğitimi de onun zamanında başladı. Akreditasyon başvurusunu da onun zamanında yaptık. Mesleki beceri laboratuvarını da Can Hoca kurdu ve başlattı. Kıskanıyorum onu. Onun kadar iyi bir dekan olmak mümkün müdür bilmiyorum” diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 28.6.2017 16:04

İLGİLİ HABERLER