Asayiş
  • 25.9.2016 00:06

TSK: '13 DEAŞ hedefi havadan vuruldu'

Tespit edilen 13 DAEŞ hedefi hava operasyonuyla vurularak imha edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, "Azaz-Rai sektöründe, muhalif unsurlardan oluşan beş Özel Görev Kuvvet Grubu, saat 18.00 itibariyle, kaybettiği bölgeleri geri almak maksadıyla başlattığı operasyona devam etmektedir. Muhalifler, karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteği ile ileri harekâta devamla El Athariyah meskûn mahallinde kontrol sağlamıştır. Keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen 38 DEAŞ hedefine Ateş Destek vasıtaları tarafından 101 adet Fırtına atışı yapılmıştır. (Toplam: 1.220 hedefe 4.797 atım)
Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından El Mutminah, Ziyadiyah, Tall Atiyah, El Athariyah, Sandarah ve Tall Aşah’da tespit edilen 13 hedef (1 Doçka uçaksavar mevzii ile komuta yeri ve silah mevzii olarak kullanılan 12 bina) ateş altına alınarak imha edilmiştir.

Koalisyon uçakları tarafından, Bahvurtah (Zeytinlik) bölgesinde tespit edilen DEAŞ unsurlarına bir hava harekâtı icra edilerek bomba yüklü 1 araç imha edilmiştir.
Koalisyon tarafından, Katar’dan kalkan iki uçak ile Tall Ahmar bölgesindeki Muhalif unsurlara, havadan tahkimat malzemesi (kum torbası, kazık, dikenli tel) atılmıştır.
DEAŞ'ten temizlenen bölgelerde, muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından mayın ve EYP’lerin etkisiz hale getirilmesi faaliyetine aralıksız devam edilmektedir.
Suriye sınır hattında 1 adet Bayraktar İHA ile kesintisiz keşif ve gözetleme faaliyeti icra edilmeye devam edilmektedir.

AFAD ve Kızılay’a ait unsurlar ile Özgür Suriye Ordusu personeli ve bölgede bulunan sivillere günde üç öğün sıcak yemek verilmekte ve sağlık hizmetleri karşılanmaktadır.
Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde, icra edilen koalisyon harekâtına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir" denildi.

DAEŞ köyleri uçaklarla vuruldu

Kilis’in Suriye sınırındaki DAEŞ kontrolünde bulunan Vukuf köyüne TSK tarafından hava saldırısı düzenlendi.

Fırat Kalkanı Harekatının 32. gününde hareketlilik devam ederken, Kilis'in karşısında bulunana Suriye’nin sınırındaki DAEŞ kontrolünde olan Vukuf köyüne TSK tarafından 3 hava saldırısı düzenlendi.
Patlamalar ve çıkan dumanlar ise Türkiye tarafından da görünüyor.

Güncellenme Tarihi : 25.9.2016 01:11

İLGİLİ HABERLER