Asayiş
  • 20.10.2016 12:25

TSK: Afrin'den havan mermisi atıldı, Türkiye karşılık verdi

TSK:Hatay Güntepe Hudut Karakolu sorumluluk bölgesindeki boş araziye Afrin'den beş adet top/havan mermisi atıldı. Fırtına obüsleri ile atış yapılarak misli ile mukabelede bulunulmuştur.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Hatay'daki Güntepe Hudut Karakolu sorumluluk bölgesindeki boş araziye, Afrin'den 5 adet top/havan mermisi atıldığını ve angajman kuralı gereği Curcurum Hudut Bölüğünde konuşlu Fırtına obüsleri ile atış yapılarak misli ile mukabelede bulunulduğunu açıkladı.

Hatay İskenderun'daki 9'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı 3'üncü Hudut Bölük Komutanlığı (Curcurum), Güntepe Hudut Karakolu sorumluluk bölgesindeki boş araziye, bugün sabah 05:50 sularında sınır ötesindeki Afrin'den 5 adet top/havan mermisi atıldı. Olayda herhangi bir mal ve can kaybı olmadığı belirtildi.  Angajman kuralı gereği; 07:10-07:25 saatleri arasında atışın yapıldığı tespit edilen Afrin bölgesindeki PYD/YPG hedeflerine Curcurum Hudut Bölüğünde konuşlu Fırtına obüsleri ile atış yapılarak misli ile mukabelede bulunulduğu açıklandı.

PYD HEDEFLERİ DÜN GECE VURULMUŞTU

Dün gece PYD/PKK hedefleri vurulmuştu. Türk Silahlı Kuvvetleri busabah yaptığı açıklamada "PYD/PKK’nın Bab istikametindeki 5 meskun mahal (Al Hasi, Eashiyah, Urum Al Qurah, Wardiyah, Kawl Suruj) ve Shahba Barajı’nı ele geçirerek kontrol altına aldığı alanı doğuya doğru genişlettiği" bildirilmişti.

Açıklamada "Türk Hava Kuvvetleri’ne ait uçaklar tarafından, PYD/PKK’nın yeni kontrol altına aldığı bölgede bulunan 18 hedefe 26 bomba atıldığı, PYD/PKK’ya ait karargah, toplanma/barınma vesilah/mühimmat deposu olarak kullanılan 9 bina, 1 zırhlı araç, 2’si silahlı 4 aracın imha edildiği ifade edildi. Harekat sonucunda yaklaşık 160-200 PYD/PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiğinin değerlendirildiği" belirtilmişti.

Güncellenme Tarihi : 20.10.2016 12:26

İLGİLİ HABERLER