Asayiş
  • 28.4.2017 10:33

TSK'dan PKK/PYD'ye operasyon

Son 3 günde TSK, hem yurt içinde hem de yurt dışından PKK/PYD'li teröristlere yoğun operasyonlar gerçekleştirdi. 121 terörist öldürüldü.

 
TSK'dan PKK/PYD'ye yoğun operasyonlar
 

TSK en büyük operayonunu Sincar ve Karaçok Dağ'ın gerçekleştirdi. F-16'larla havadan bombalanan terör yuvalarında toplamda 70 teröristin öldürüldüğü öğrenildi. TSK, Sincar'da 40, Karaçok'ta 30 PYD/PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

KUZEY IRAK'A HAVA HAREKATI

TSK, Irak kuzeyinde yer alan Avaşin-Basyan ve Zap bölgelerine de hava operasyonu gerçekleştirdi. Mağaraların imha edildiği operasyonda 8 terörist öldürüldü.

HAKKARİ'DE 2 GÜNDE 19 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Hakkari'nin Çukurca bölgesinde ilk gün 6 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı. Ardından 26 Nisan günü bu sayı 19'a yükseldi.

TUNCELİ'DE 17 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Tunceli'de de PKK'lı teröristlere yoğun operasyonlar gerçekleştirildi. Tunceli Valiliği, dün yaptığı açıklamada operasyonlarda 9 teröristin öldürüldüğünü, 7 teröristin ise teslim olduğunu açıkladı.

ŞIRNAK'TA MAĞARAYA HAVA HAREKATI

Şırnak kırsalında, 25 Nisan günü, mağarada saldırı hazırlığı yapan teröristleri tespit eden güvenlik güçleri bölgeye havadan bir operasyon gerçekleştirerek 4 teröristin bulunuğu yeri imha etti.

SON OLARAK SINIRDA PYD'Lİ 3 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine havan topu atan PYD'li teröristlere TSK sınırda misliyle karşılık verdiğini açıkladı. Yaşanan çatışmada 3 PYD'li terörist öldürüldü. Genelkurmay bu açıklamayı geçtiğimiz saatlerde yaptı.

 

TSK'dan PKK/PYD'ye yoğun operasyonlar

Güncellenme Tarihi : 28.4.2017 12:50

İLGİLİ HABERLER