Asayiş
  • 24.8.2016 13:31

Tuğamiralin Dede'nin defterinden Gülen’in saçları çıktı

Darbe girişimi sonrasında tutuklanan Deniz Kuvvetleri Denetleme Değerlendirme Başkanı Tuğamiral Ali Murat Dede’nin odasında yapılan aramada örgüt lideri Fetullah Gülen’e ait saç tellerinin çıktığı tespit edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturmada tutuklanan birçok darbeci askerin odasında arama yapılmıştı. Yapılan aramalarda suç delili oluşturan, bilgi-belge ve bilgisayar imajları incelenmek için güvenlik güçleri tarafından alınmıştı. Bu kapsamda, odasında arama yapılan darbeci Tuğamiral Ali Murat Dede'nin odasında bir not defteri ele geçirildi. Söz konusu not defterini incelemeye alan savcılık, içerisinde ilginç ayrıntılar buldu.

FETÖ'CÜ ŞİRKETLERE DİREKT EL KONULACAK

KÂĞIDA SARMIŞLAR

Defterin içerisini inceleyen savcılık, bir kâğıdın içerisine sarılmış bir şekilde 2 adet 'kırlaşmış kıl' buldu. Söz konusu kılların FETÖ/PDY örgüt lideri Fetullah Gülen'e ait olduğu tespit edildi. FETÖ'cüler tarafından Balyoz gibi kumpas davalarının ardından birçok askerin tasfiye edilmesini sağlayarak kendi adamlarını yerleştiren örgütün üyelerinden Dede'nin odasında Gülen'e ait kılların çıkması pes dedirtti. Dede'nin defterinde ayrıca yazılı ilginç bir de not bulundu. Defterde, "İhsan oğlu Murat, sen Yıldız kızı Sezin'i zevceliğe kabul ettin mi?; Sen Yıldız kızı Sezin İhsan oğlu Murat'ı zevceliğe kabul ettin mi?" yazısının olması dikkat çekti.

26 BDDK MURAKIBINA FETÖ TUTUKLAMASI

ŞİFRELER ÇÖZÜLECEK

Defterde aynı zamanda bazı kısaltmalar, telefon numaralar, yabancı sözler, Arapça yazılar ve adreslerin de yazıldığı belirlendi. Ankara Başsavcılığı Dede'nin not defterindeki yazıları araştırmak için harekete geçti. Savcılık, söz konusu şifreli notların ne olduğunu çözümleyecek. Notların çözümlenmesinin ardından soruşturmayı etkileyecek bazı bilgilerde bu sayede elde edilebilecek.

Bir dönem Fetullah Gülen'in en yakınında yer alan isimlerden olan Ahmet Keleş'te daha önceki açıklamalarda Gülen'in "kesilen tırnakları ve saçları atılmaz saklanırdı. Gülen traş olduğunda kesilen saçları bile kutsal sayılırdı" demişti. (Türkiye)

Güncellenme Tarihi : 24.8.2016 14:19

İLGİLİ HABERLER