Asayiş
  • 22.10.2016 11:34

Tunceli'de 40 PKK'lı kıstırıldı

Tunceli'nin Ovacık ilçesine gece saatlerinde sızmaya çalışan PKK'lı teröristlerle sıcak temas sağlandı, bölgede operasyon devam ediyor.

Tunceli'nin Ovacık ilçesine sızmaya çalışan bir grup bölücü terör örgütü üyesiyle sıcak temas sağlandı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, gece saatlerinde ilçeye sızmaya çalışan 35-40 kişilik terörist grup, termal kameralar tarafından tespit edildi.  Bunun üzerine operasyon başlatan güvenlik güçleri, ilçeye yaklaşık bir kilometre mesafede teröristlerle temas sağladı. Helikopterlerin de destek verdiği operasyonda, kırsal alana dağılan teröristlerle çatışma sürüyor.

2 GÜN ÖNCE 14 PKK'LI ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

16 Ekim'de kent merkezine bağlı Tunceli-Pülümür Karayolu yakınındaki Kutudere Vadisi'nde, keşif ve gözetleme faaliyeti yapan İnsansız Hava Aracı (İHA) bir grup PKK'lıyı tespit etmesi üzerine operasyon yapıldı.

Operasyonda, helikopter ile bölgeye gönderilen takviye JÖH timleri, kırsal arazide ağaçlık yerde PKK'lıları yakalamak için arama tarama faaliyeti yaptı.

Helikopterler havadan PKK'lıların olabileceği yerler ateş altına aldığı bölgede operasyon da, Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı savaş uçakları da PKK hedeflerini yok etti.

Güvenlik güçlerin zorlu arazide 4 gündür devam ettirdiği, sık sık sıcak temas yaşandığı ve biri yaralı olmak üzere 14 PKK'lı imha edilerek operasyon başarılı bir şekilde tamanlanmış oldu.
 

Güncellenme Tarihi : 22.10.2016 11:38

İLGİLİ HABERLER