Asayiş
  • 30.1.2018 10:30

Türk Tabipler Birliği yöneticileri gözaltına alındı

Afrin Harekatı'nın ardından yayımladıkları bildiri nedeniyle haklarında soruşturma başlatılan TTB'nin yöneticileri hakkında gözaltı kararı verildi

30.01.2018 - 08:37 | Güncelleme: 30.01.2018 - 09:07

Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyesi 11 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından terör örgütlerine yönelik Afrin bölgesinde başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin "savaş bir halk sorunudur" tanımlaması yapan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyesi 11 kişi hakkında soruşturma başlatılmıştı.

TTB BAŞKANI DAHİL 8 ÜYE GÖZALTINA ALINDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Türk Tabipleri Birliği Başkanı Raşit Tükel'in de aralarında bulunduğu 8 TTB Merkez Konseyi üyesi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Türk Tabibler Birliği yetkilileri hakkında 3713 sayılı terörle mücadele kanunu uyarınca başlatılan soruşturma kapsamında 11 yönetici hakkında gözaltı kararı verildi ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi görevlilerince yasal işlemler bu sabah itibarıyla başlatıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tabipler Birliği'nin bildirisine "Sözde Türk Tabipler Birliği gibi bir kesim 'Savaşa hayır' diye kampanya yürütmek istiyor. Bu terörist sevicilerin bugüne kadar 'Barışa evet' dediklerini duymadık" sözleriyle tepki göstermişti.

Güncellenme Tarihi : 30.1.2018 14:03

İLGİLİ HABERLER