Asayiş
  • 19.10.2016 10:58

Türk Telekom'da "Bylock" operasyonu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Telekom'daki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 20 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. 20 kişiden 16'sı yakalanırken, 4 kişi ise hala aranıyor. Gözaltı kararı verilenlerin 'Bylock' programını kullandıkları iddia ediliyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca Türk Telekom'daki terör örgütü FETÖ yapılanmasına ilişkin soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.

Savcılık, 20 kişi hakkında gözaltı kararı verdi ve bu sabah eş zamanlı operasyon yapıldı. Şu ana kadar 16 şüpheli yakalanarak Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü, 4 şüpheliyi ise arama çalışmaları devam ediyor. Şüphelilerin, örgütün şifreli haberleşme uygulaması olan "Bylock" programını kullandığı iddia ediliyor.

55 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI
Soruşturma kapsamında, daha önce farklı tarihlerde "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan tutuklanan 55 şüphelinin de "Bylock" programını kullandığı tespit edilmişti. Bazı şüphelilierin ev aramalarında ise 1 Dolar ve Fetullah Gülen'e ait kitaplar ele geçirilmişti.

 

Güncellenme Tarihi : 19.10.2016 11:02

İLGİLİ HABERLER