Asayiş
  • 2.9.2012 12:10

Türkiye genelinde çalıntı araçla bombalı saldırı alarmı!

Türkiye genelinde bütün araçlar adım adım kontrol ediliyor. 5 çalıntı plaka için kırmızı alarm verilmiş durumda. Gaziantep'de çalıntı araçla yapılan bombalı saldırı terörlemücadelede sıkı tedbirleri beraberinde getirdi. Şehirlerin giriş çıkışlarında bulunan MOBESE kameraları merkezlerden anlık izleniyor.Kameraların başındaki polisler gözlerini kırpmadan plakaları kontrol ediyor. Bir emniyetmensubu kalktığında yerine bir başkası oturuyor.

ANLIK İSTİHBARATLA 5 OLAY ÖNLENDİ

PKK'nın Suriye krizini fırsata çevirmek için şehirlerde planladığı bombalı eylemlere yönelik emniyet güçleri teyakkuza geçirildi.MOBESE'lerden Türkiye yollarında dolaşan bütün araçlar adımadım izlenirken, 5 çalıntı plakanın kullanıldığı otomobil, kamyonetin izi sürülüyor. Çalıntı araçlarla ilgili çemberin giderek daraldığı ifade ediliyor.

Havaalanları, otobüs terminalleri ve otoparklardan da TerörleMücadele Şubelerine bilgi yağıyor. Anlık istihbarat paylaşımıyla şu ana kadar önemli olayların önlendiği bilgisini veren kaynaklar, "Hiç olmadığı kadar tetikte ve teyakkuzda" davrandıklarına işaret ediyor.

Özellikle Suriye ve İran sınırındaki şehirlerde PKK'nın silah vemühimmat giriş çıkışı yaptığı istihbarat raporlarına girdi.

Bayramdan sonra Hakkâri, Şırnak, Kahramanmaraş gibi şehirlerdeGaziantep'tekine benzer infaal uyandıracak bombalı eylemler polis ve jandarmanın ortak operasyonuyla önlendi.

Bahoz Erdal'ın talimatıyla PKK'ya destek vermeyen Kürt halkına yönelik saldırı planlayan teröristler, yer altına gizledikleri bombalarla birlikte yakalandı. (Bugün)

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 15:33

İLGİLİ HABERLER