Asayiş
  • 25.5.2016 00:33

Ugandalı kadın cinayetine iyi hal indirimi

Olay, İstanbul Fatih'te 2014 yılında meydana geldi. Tekstil fabrikasında çalışan 39 yaşındaki Ugandalı Jesca Nankabirwa adlı kadının pencereden atılarak öldürülmesine ilişkin dava karara bağlandı. İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında tutuklu sanık Enver D. cezaevinden getirilirken tarafların avukatları hazır bulundu.

“MÜVEKKİLİM BİR KEDİ, KÖPEĞİN ÖLMESİNE BİLE ÜZÜLEN BİR İNSANDIR”
Savcının mütalaasına karşı savunması sorulan sanık avukatı Ahmet Şentürk, mahkemenin hukuki bir yargılama yapmadığını söyleyerek, "Müvekkilim yolda bir kedi, köpeğin ölmesine bile üzülen bir insandır. Neden bir insanı öldürsün. Müvekkilimin maktul ile ilgisi yoktur. Sadece cinsel ilişkiye girmek için para karşılığında anlaşmıştır. Maktule fuhuş yapmak amacıyla Türkiye’ye gelmiştir. Mahkemenin elinde şüpheden başka bir delil bulunmamaktadır. Müvekkilimin beraatine karar verilsin” dedi.

“BEN ÖLDÜRMEDİM”
Son sözü sorulan sanık Enver Dursun ise, asıl mağdurun kendisinin olduğunu belirterek, "İftiraya uğrayan benim. Maktule kendini camdan atmıştır. Ben öldürmedim. Cinayet iddiasını kabul etmiyorum. Haksız yere ceza almak istemiyorum. Adaletinize güveniyorum" dedi.

ÖNCE MÜEBBET İYİ HALDEN 25 YIL
Son savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme, sanık Enver Dursun'a maktule Jesica Nankabirwa'yı kasten öldürmek suçundan müebbet hapis cezası verdi. Cezada haksız tahrik indirimi uygulamayan mahkeme sanığın yargılama sürecindeki davranış ve geçmişteki halini de göz önüne alarak iyi hal indirimi uygulayarak cezayı 25 yıl hapse indirdi. Öte yandan kararın açıklanmasının ardından maktule Jesica Nankabirwa yakınlarının sevinmesine sanık yakınları tepki gösterdi. Bu sırada güvenlik görevlileri tarafları uzaklaştırdı.

YUSUF MELİKOĞLU

Güncellenme Tarihi : 24.5.2016 22:33

İLGİLİ HABERLER