Asayiş
  • 28.11.2014 22:20

Ümit Karan'ın barında silahlı çatışma

Galatasaraylı eski futbolcu Ümit Karan’a ait barı kurşunlayarak 2 kişinin yaralanmasına neden olan 5 şüpheliden 4’ü gözaltına alındı. Olay anı işyerinin güvenlik kameralarına yansıdı.

Olay, Beşiktaş ilçesine bağlı Maçka’da dün gece saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre, eski Galatasaraylı futbolcu Ümit Karan’ın da ortağı olduğu bara gelen 5 kişi, yan masada bulunan müşterilerle tartışınca bardaki görevliler tarafından dışarıya çıkarıldı. Mekandan çıkarılmalarını bahane eden 5 kişi olaydan birkaç saat geçtikten sonra bir otomobille gelerek işyerine kurşun yağdırdı. Bardan çıkan bir kişi elindeki silahla saldırganları kovalarken, olayda biri bar çalışanı 2 kişi hafif şekilde yaralandı. Saldırganlar ise geldikleri 34 FC 3606 plakalı lüks ciple kaçarak izlerini kaybettirdi. Yaralılar olay yerinde yapılan ilk müdahalelerinin ardından hastaneye kaldırıldı. Yaralanan müşterilerden Yetiş Şahin ile koruma görevlisi olarak çalışan Hakan Aldemir’in hayati bir tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.
SALDIRGANLAR KISA SÜREDE YAKALANDI
İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, işyerinin kamera kayıtlarını inceleme altına aldı. Saldırganların eşkalini belirleyen ekipler, şüphelilerden Hasan B., Osman D., Nazmi Ö. ve Furkan Ç.’yi kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı. Olaya karıştığı ileri sürülen Gökhan A. halen aranırken yakalanan şüpheliler polis merkezine götürüldü. Emniyette sorguları tamamlanan şüpheliler akşam saatlerinde Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.
OLAY ANI GÜVENLİK KAMERASINDA
Barda yaşanan olay işyerinin güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Görüntülerde kavga ettikleri işyerinden çıkarılan şüphelilerin bir süre sonra otomobille gelerek bara ateş açtıkları görülüyor. Olayda yaralanan görevlinin de kameraya yansıdı olayın ardından ban önünde yaşanan karmaşa göze çarpıyor. Öte yandan, Ümit Karan’ın silahlı saldırıdan kısa bir süre önce barda olduğu ve misafirleriyle sohbet ettiği görülüyor. Karan’ın olaydan kısa bir süre önce bardan ayrıldığı görülüyor.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:00

İLGİLİ HABERLER