Asayiş
  • 19.11.2013 15:36

Üniversitede gerginlik!..

Giresun Üniversitesi öğrencileriyle emniyet güçleri arasında çıkan olaylarda 12 öğrenci gözaltına alınırken, bir öğrenci ise yaralandı.

 

Giresun Üniversitesi Depboy Mevkiinde bulunan Gazipaşa Yerleşkesi önünde toplanan bir grup öğrenci Gazi Caddesi'nde yürüyerek Atatürk Meydanı'nda basın açıklaması yapmak istedi.Öğrencilerin, hükümet aleyhine pankart ve slogan atmasına emniyet güçleri tarafından müsaade edilmedi. Bunun üzerine öğrenciler cadde üzerinde bir süre oturma eylemi yaptı. Oturma eylemine çevredeki esnaflarda tepki göstererek öğrencilerin eylemden vazgeçmesi istendi. Bunun üzerine öğrenciler tekrar kalkıp yürüyüşe geçince polis ve öğrenciler arasında arbede yaşandı. Yanşan arbede sonunda 12 öğrenci gözaltına alınırken, bir öğrencinin de yaralandığı öğrenildi. Yaralanan öğrenci Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi kliniğine kaldırıldığı öğrenildi.

Gözaltına alınan öğrenciler ise Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.Yaşanan olaylar sonrasında açıklama yapan Eğitim-Sen Giresun Şubesi Örgütlenme Sekreteri Özgürbaş “Hükümetin öğrenci evleri programını ve kız çocuklarının erken yaşta evlendirmeye yönelik teşvik gibi olaylarını demokratik hakları olarak protesto etmek istedik. Bu çerçevede yürüyerek Atatürk Meydanı'nda son yasaları protesto eden tiyatro gösterisi yapacaklardı. Ancak buna müsaade edilmedi. İlk defa da Giresun Üniversitesi ile emniyet güçleri karşı karşıya geldi. Bunun da sorumlusu emniyet güçleridir” dedi.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 10:15

İLGİLİ HABERLER