Asayiş
  • 2.9.2014 21:50

Ünlü cerraha saldırı anı kamerada

ALLAHUEKBER Dağları'nda 55 gönüllü ile birlikte üç gün süren yürüyüşün ardından gittiği Sarıkamış'ta eski Belediye Başkanı İlhan Özbilen'in kurşunlarına hedef olan Kalp Cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez'in vurulma anı güvenlik kamera kayıtlarında ortaya çıktı.

Prof. Dr. Bingür Sönmez'in Avukatı Erkan Karagöz Sarıkamış meydanında meydana gelen silahlı saldırı olayına ait güvenlik kemaralarını DHA ile paylaştı. Avukat Erkan Karagöz, görüntülere bakarak olayı şöyle anlattı:


"Ziraat kavşağında minibüsün arkasından Bingür Sönmez ve arkadaşları grup olarak çıkıyorlar. Hemen ön sol arkadan siyah takım elbiseli vuran kişi tabancasını atelşiyor ve kaçıyor. Düştükten sonra da vuranın yeğeni Bingür hocaya tekme vuruyor ve gidiyor. Polisin elindeki tek kayıt bu. Ama o civardaki işyerlerinin kayıtlarını polis nedense isteme gereği duymamış. Bizim tespit ettiğimiz 2-3 işyerinin güvenlik kamerası var. Bu olayda fail bellidir, azmettiriciler ortada yoktur. Eski atanmış mülki amirler ve onların dönemindeki yerel bürokratlar ve vekillerin yıllardır bir Bingür Sönmez fobisi yaratmaya çalıştıkları, Sönmez’in Sarıkamış’a gelmesine Sarıkamış şehitleriyle ilgilenmesine gösterdikleri tepki ve yarattıkları linç ortamının bir sonucudur bu. Bu elim olayın meydana gelmesinin baş müsebbibi olarak gördüğümüz kendisine yazılı olarak da başvuruda bulunup güvenliğin sağlanmasını istediğimiz Sarıkamış gezisinde gerekli önlemleri almamıştır. Bu önlemler alınmamasına rağmen usulen 2 polisi görevlendiren bu olay olduktan sonra Kars Emniyet yetkililerini haberdar etmeyen, gönderdiği 2 polisin çıkan silah sesleri üzerine birinin kendini yere attığı ve diğerinin de olay yerinden kaçtığı, görgü tanıklarınca ifade edilmektedir. Zanlının elindeki silahı 3 gönüllü yürüyüşçü zorla alarak, resmi üniformalı bir emniyet görevlisine teslim etmişler. Burada açık bir ihmal ve zaaf vardır. Bu işin sorumluları Sarıkamış ilçe Emniyet müdürlüğü hakkında gerekli, suç duyularında bulunacaktır.”


Erzurum'un Narman İlçesi'ne bağlı Çimenli Köyü'nden 20 Ağustos sabahı yola çıkan ve 22 Aralık 1914'te 9'uncu Kolordu'ya bağlı birliklerin gittiği 65 kilometrelik 'Topyolu'nu üç günde tamamlayarak Allahuekber Dağlarından 55 gönüllü ile birlikte Sarıkamış'a giren Prof. Dr. Bingür Sönmez, 25 Ağustos sabahı şehitliğe giderken silahlı saldırıya uğradı. Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Sarıkamış Dayanışma Grubu üyeleri ve AKUT'çularla birlikte yürüyen Prof. Dr. Bingür Sönmez'e 'Sarıkamış Şehitleri anma etkinlikleri ve Bayraktepe' nedeniyle aralarında sürtüşme olan Sarıkamış eski Belediye Başkanı Ak Partili İlhan Özbilen, tabanca ile ateş ederek kolundan ve bacağından yaraladı. Olay yerinde gruptakiler tarafından yakalanarak tabancasıyla birlikte polise teslim edilen Özbilen, ilk sorgunun ardından tutuklanarak Kars Cezaevi'ne gönderildi. Kars Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde yapılan müdahaleden sonra Prof. Dr. Sönmez Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçakla İstanbul'a götürüldü. Görev yaptığı Memorial Hastanesi'nde tedavi gören Prof. Dr. Bingür Sönmez, Sarıkamış Şehitleri Gönüllülerin gönderdiği mesajda "Az daha 90001'inci Sarıkamış şehidi olacaktım. Ama şu anda hayatta olan tek Sarıkamış gazisiyim. Hayatımı, ülkeme bir armağan olan AKUT'a borçluyum" dedi.
Bedir ALTUNOK / KARS, (DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:08

İLGİLİ HABERLER