Asayiş
  • 23.9.2014 20:34

Üzeyir Garih cinayeti soruşturmasında sıcak gelişme

Musevi iş adamı Doğan Kasadolu, Ergenekon soruşturması sürecinde 2008 yılında Savcı Zekeriya Öz’e bir dilekçe vererek cinayetin yeniden ele alınmasını talep etmişti.
İşleme konulan dilekçeye bakan savcılar zaman içerisinde değişirken, geçen süre içerisinde herhangi bir işlem yapılmadı. Soruşturmaya ilişkin son olarak terör savcısı Mesut Erdinç Bayhan görevlendirilmişti.
Savcı Bayhan, Garih’in eşi Lili Garih, oğlu İzzet Garih ile kızı Dalya Herzikowitz’ı ifade için adliyeye davet etti. Savcının daveti üzerine aile üyeleri geçen hafta adliyeye gelerek Savcı Bayhan’a ifade verdi.
Aile üyeleri, Üzeyir Garih’in öldürülmeden önce tehdit edildiğine dair herhangi bir bilgilerinin olmadığını söyledi.
Cinayetin faili Yener Yenmez’i cinayetten önce tanımadıklarını ve bilgi sahibi olmadıklarını söyleyen Garih ailesine, Üzeyir Garih’in arkadaşı Doğan Kasadolu’nun savcılığa 2008 yılında sunduğu dilekçesinde yer alan ‘Cinayetin üzerine gidilmemesi için aile tehdit edildi’ yönündeki iddiaları da soruldu.
Kasadolu’nun iddialarının doğru olmadığını belirten aile üyeleri, cinayetten önce de sonra da kimseden herhangi bir tehdit almadıklarını iddia ettiler.
Savcılığın soruşturma kapsamında cinayetin faili Yener Yenmez’in de yeniden ifadesini alacağı belirtildi.
Üzeyir Garih’i öldürdükten kısa süre sonra yakalanan Yermez, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 01:35

İLGİLİ HABERLER