Asayiş
  • 18.12.2017 00:04

Valizdeki bebek cesedine 3 gözaltı

Gaziantep'te bir çanta içinde buz kalıpları ile birlikte bulunan kız bebekcesedi Türkiye'yi şoke etti. Olayın ardından inceleme başlatan polis MOBESE kayıtlarından dehşet görüntülere ulaştı.

Gaziantep genelindeki MOBESE kameralarını incelemeye alan, hastanelerde inceleme yürüten polis ekiplleri, 7 Aralık tarihinde Binevler Mahallesi'ndeki bir MOBESE'de sakallı bir erkeğin bir bebeği darbederken görüldüğü kayda ulaştı.

Olay günü, çiftin çok ağlayan bebeği gezdirmek için dışarı  çıktıklarını ve bir an sinirlerine hakim olmayarak yere attıklarını itiraf  ettikleri bildirildi

Gaziantep'te cesedi valize konularak parka bırakılan 5 aylık kız bebeğin ölümüne ilişkin anne ile birlikte 3 kişi gözaltına alındı. Emniyet görevlilerinin incelediği güvenlik kamerası görüntülerinde canilerin bebeği defalarca duvara vurarak dövdüğü ortaya çıktı

Alınan bilgiye göre, dün akşam saatlerinde Gaziantep'te Kemal Köker Caddesi'ndeki 100. Yıl Parkı'nda valiz içerisinde kız bebek cesedi bulunmasına ilişkin, Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünce özel ekip kuruldu.Adli Tıp Kurumundan gelen rapor doğrultusunda 5 aylık olduğu ve vücudunda morluklarla kafatasında kırık olduğu tespit edilen bebeğin yaklaşık 1 hafta önce öldüğünü ortaya çıkardı.

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

DHA'nın haberine göre; 5 aylık kız bebeğin ölümüyle ilgili Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan özel ekip, çok sayıda güvenlik kamerası ve MOBESE kayıtlarını inceledi. Olay yeri görüntülerindeki uzun sakallı biri erkek ile geçen 7 Aralık akşamı Binevler Mahallesi'nde kucağındaki çocuğu döverken güvenlik kamerasına yansıyan kişinin, aynı kişi olduğu belirledi.

Yapılan araştırmada, bu kişinin Suriye uyruklu 24 yaşındaki Ziyad El Abdullah olduğunu saptadı. Özel ekip, Binevler Mahallesi'nde belirledikleri El Abdullah'ın evine, bugün öğleden sonra operasyon düzenledi. Operasyonda Ziyad El Abdullah ile birlikte yaşadığı belirtilen bebeğin öz annesi 26 yaşındaki İhlas El Baho ve bu çifte yardım ettiği öne sürülen 1 kişiyi gözaltına aldı.

KAN DONDURAN İFADE

Şüphellier, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. İhlas El Baho'nun sorgusunda, geçen yıl ayrıldığı ismi öğrenilemeyen kocasından hamile kaldıktan sonra ayrılıp, 10 ay önce Ziyad El Abdullah ile birlikte yaşamaya başladığını söylediği belirtildi. İhlas El Baho, ayrıldığı kocasından olan bebeğin, sürekli ağladığı için şu an birlikte olduğu Ziyad El Abdullah tarafından dövüldüğünü ifade etti.

BEBEĞİ DEFALARCA DUVARA VURDU

Abdullah'ın 7 Aralık'ta, oturdukları Binevler Mahallesi'nde sokakta yürürken kucağında taşıdığı kız bebeği dövüp, duvara vurduğu güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı. El Abdullah'ın bebeği döverken, annesi İhlas El Baho'nun da arkadan yürüdüğü görüldü. Bebeğin, görüntülerin kaydedildiği 7 Aralık'ta ölmüş olabileceği tahmin ediliyor.

Güncellenme Tarihi : 18.12.2017 00:51

İLGİLİ HABERLER