Asayiş
  • 24.6.2016 09:49

Yangını söndürüyor diye itfaiyeye ateş açtılar

Merkez ilçe Eyyübiye’ye bağlı Uğurlu Mahallesi’nde geçen yıl Aralık ayında, aralarında arazi anlaşmazlığı bulunan Alpak ile Altun aileleri arasında çıkan silahlı kavgada 50 yaşındaki Mehmet Alpak tabancaya vurularak öldü. Kavganın ardından husumetli iki ailenin birbirlerine saldırması üzerine günlerce Uğurlu Mahallesinde olaylar dinmedi. Yaşananların ardından Altun ailesinin fertleri evlerini terk ederek, civar mahalledeki yakınlarının evlerine ve Şanlıurfa’ya taşındı. Göç eden ailelerin terk ettikleri ev ve işyerleri ise Alpak ve Direk aileleri mensupları tarafından yakılıp ve talan edildi.

Evleri ateşe verip kundaklama olaylarına karıştığı saptanan İbrahim A., Musa D. ve Abdulkadir D., dün çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Şüphelilerin tutuklanması, mahallede eni bir gerginliğe yol açtı. Tutuklanan 3 şüphelinin yakınları, dün gece geç saatlerde İsa Altun’nun evini ateşe verdi. Yanan evi söndürmeye giden jandarma veitfaiye ekiplerine taş ve silahlarla saldırılması üzerine itfaiye personeli Faruk Dağlı yaralandı.

Bu gece ise jandarmanın uygulama noktasına yakalanmamak için tarladan sürünerek geğçtikleri belirtilen kişiler, Ali Altun’a ait 2 katlı evi kundaklandı. Evinin yandığını öğrenen Ali Altun mahalleye gelerek yaşananlara isyan ederek, "Artık buradaki bu terörü sona erdirsinler. Onlarca insan göç etti. Çocuklarımız okula gitmedi. Evimiz ve canımız yanıyor. Bu iki aile arasındaki husumette biran önce son verilmesini istiyoruz" dedi.

Bu arada Uğurlu Mahallesi’nde 24 saat önlem alan jandarma, olayların büyümemesi için zırhlı araçlarla devriye gezerek, toplanan kalabalığı uzaklaştırmaya çalışıyor.

 

Güncellenme Tarihi : 24.6.2016 09:53

İLGİLİ HABERLER