Asayiş
  • 10.9.2013 17:20

Yaralı halde bırakıldı, hayvanlar parçaladı

İZMİR'de 14 gündür kayıp tercüman 45 yaşındaki Cengiz Mümin'in, dört arkadaşıyla define aramaya gittiği bölgede cesedi bulundu. Kuyu açmak için dinamit patlatırken yaralanan Mümin'in, yabani hayvanların da saldırısıyla öldüğü sanılıyor. Mümin'i yaralı halde bırakıp giden 3 arkadaşı gözaltına alındı, biri ise aranıyor.

Altındağ semtinde oturan ve tercümanlık yapan Cengiz Mümin, geçen 27 Ağustos'ta evden ayrıldıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamadı. Bunun üzerine Mümin'in oğlu Anıl Mümin, polise kayıp başvurusunda bulundu. Kayıp Şahısler Büro Amirliği ekiplerinin araştırmasında, aynı zamanda Yunanistan pasaportu da bulunan Cengiz Mümin'in en son kaynak ustası olan Z.K., hayvancılık yapan M.S., inşaat ustası S.D. ve H.B. ile görüldüğünü belirlendi. Araştırmalarını bu yönde yoğunlaştıran polis, Mümin'in 4 arkadaşıyla Torbalı İlçesi'ne define aramaya gittiğini saptadı.

YARALI HALDE BIRAKILDI, HAYVANLAR PARÇALADI

Bunun üzerine, Mümin'in birlikte define aramaya gittiği Z.K., M.S. ve S.D. gözaltına alındı. Şüpheliler ifadelerinde, define aramak için gittikleri alanda kuyu açmak amacıyla dinamit patlattıklarını, Cengiz Mümin'in yüzünden yaralanması üzerine ise paniğe kapılarak kaçtıklarını söyledi.

Define aranan bölgeye giden polis ekipleri, arkadaşlarının yaralı halde terk ettiği Cengiz Mümin'in kemikleriyle ayakkabılarını buldu. Mümin'in, yaralı olduğu sırada yabani hayvanların saldırısına uğradığı, yaşamını yitirdikten sonra ise bu hayvanlarca parçalanarak yenildiği sanılıyor.

Olay yerinin polis bölgesi olmamasından dolayı gözaltındaki Z.K., M.S. ve S.D., jandarma ekiplerine teslim edildi. Diğer şüpheli H.B.'nin yakalanması için çalışmalar sürüyor.


 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:08

İLGİLİ HABERLER