Asayiş
  • 16.10.2014 09:46

Yaralı taşıyan ambulans evin bahçesine uçtu

Edinilen bilgiye göre, Hanönü’nde meydana gelen trafik kazasında yaralanan bir hastanın sevkini Kastamonu’ya gerçekleştiren Harun Aslan (22) yönetimindeki 37 SP 072 plakalı ambulans, Taşköprü yolu Hacıveli Kavşağına yakın bir bölgede sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıktı. Orta refüjden karşı şeride geçen ambulans, buradan bir evin bahçesine uçtu. Bahçede bulunan ağaçlara çarparak durabilen ambulansta bulunan yaralı hasta ile sağlık personeli yaralandı. Kaza sonrası çok sayıda sağlık personeli olay yerine intikal etti. İlk olarak Hanönü’nden Kastamonu’ya sevki gerçekleştirilen yaralı Mustafa Ata (45), ambulansa konularak Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Daha sonra ambulans içerisinde sıkışan 112 sağlık personeli Aslıhan Yazıcıoğlu (32) ile Merve Gedik (20), kurtarıldı. Yaralı 112 ekiplerini sıkıştıkları yerden İtfaiye ve diğer sağlık personeli kurtardı. Kazada ağır yaralanan ve olay yerinde ilk müdahalesi yapılan Aslıhan Yazıcıoğlu, ambulansa konularak aynı hastaneye kaldırıldı. Ardından diğer yaralı Merve Gedik’te sıkıştığı yerden çıkartılarak aynı hastaneye sevki gerçekleştirildi. Kazada ağır yaralanan sağlık personeli Aslıhan Yazıcıoğlu’nun yoğun bakıma alındığı belirtilirken, diğer yaralı Merve Gedik’in ise, vücudunda oluşan kırıklar nedeniyle ameliyata alındığını öğrenildi. Ambulans sürücüsü Harun Aslan da, kazayı yara almadan atlattı.

Öte yandan, Hanönü ilçesinde kazada yaralanan Mustafa Ata’nın yapılan kan tahlillerinde 1,36 promil alkollü olduğu tespit edildi. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 01:03

İLGİLİ HABERLER