Asayiş
  • 17.12.2017 12:24

Yavuz Yılmaz yarın toprağa verilecek

Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz, Beykoz'daki evinde ölü bulunmasının yankıları sürüyor.

Dün, sabah saatlerinde Beykoz’daki evinde ölü bulunan eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın 38 yaşındaki oğlu Yavuz Yılmaz’ın cenazesinin Pazartesi öğle namazına müteakiben Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi’nden kaldırılarak, Kanlıca Mezarlığı’nda toprağa verileceği öğrenildi.

Mesut Yılmaz'ın oğlu Yavuz Yılmaz yarın toprağa verilecek

DÜN GECE YAŞANANLAR

Mesut Yılmaz ve Berna Yılmaz'ın, Yavuz Yılmaz’ın cenazesinin bulunduğu özel hastaneye gitmesinden yaklaşık 50 dakika sonra ilk olarak Mesut Yılmaz, kardeşi Turgut Yılmaz, eski Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ve Abdurrahim Albayrak araca binerek hastaneden ayrıldı. Berna Yılmaz ise hastanede kaldı. Ziyarete gelenler arasında ise Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, eski milletvekillerinden Cavit Kavak, Türkiye eski Futbol Direktörü Fatih Terim de taziye ziyaretine geldi.

Mesut Yılmaz'ın oğlu Yavuz Yılmaz yarın toprağa verilecek

FATİH TERİM: GENCECİK ÇOCUK..

Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz'ın vefat ettiği Beykoz'daki eve gelen Terim, evden ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, Yılmaz ailesiyle çok eskiden beri görüştüğünü belirterek, olayın çok üzücü olduğunu ifade etti.

Sabah saatlerinde meydana gelen olayın ardından Yılmaz ailesinin yanında olduğu kaydeden Terim, "Hastanedeydim, eve de beraber geldik. Sabahtan beri birlikteyiz, takip ediyorum olayları zaten. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Allah hiç kimseyi evlatlarıyla sınamasın. Tabii 12 saatlik bir uçak yolculuğundan sonra bu durum kolay değil. Allah yardım etsin." diye konuştu.

Mesut Yılmaz'ın oğlu Yavuz Yılmaz yarın toprağa verilecek

 "KOLAY BİR ŞEY DEĞİL"

Terim, Mesut Yılmaz'ın eşi Berna Yılmaz'ın üzücü olay karşısında ayakta durmaya çalıştığını, bunun kolay olmadığını söyledi.

Gazetecilerin, "Ölüm sebebi hakkında bilginiz var mı?" sorusu üzerine Terim, şunları söyledi:

"Hakikaten çok üzücü bir olay Berna Hanım da Mesut Bey de çok üzgünler doğal olarak, ama yine de ayakta durmaya çalışıyorlar. Yine de kolay bir şey değil. Sebebini sormadım. Gerekçesi ne olursa olsun kolay bir şey değil. Hiç güzel bir şey değil. Gencecik bir çocuk... Allah geride kalanlara yardım etsin. Çok eski bir dostum, büyüğüm. Hem başbakanlık döneminde hem diğer zamanlarda çok ciddi bir dostluğumuz var. Ağabey kardeşliğimiz var. Başbakan olduğu zamanlarda da olmadığı zamanlarda da öyleydi. Berna Hanım'la da öyle ve eşim de öyle. Dolaysıyla yanlarında olmak en büyük görevimiz."

YARIN TOPRAĞA VERİLECEK

AA muhabirine bilgi veren işadamı Abdürrahim Albayrak, Yılmaz'ın cenazesinin, 18 Aralık Pazartesi günü öğle vakti Marmara İlahiyat Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Kanlıca'da toprağa verileceğini söyledi.

ANNESİ HASTANEDE KONTROL ALTINDA

Albayrak, Berna Yılmaz'ın ise Gayrettepe Florence Nightingale Hastanesi'nde kontrol altında tutulduğunu belirterek, doktorunun vereceği karara göre evine gidebileceğini bildirdi.

Çok üzgün olduklarını ifade eden Albayrak, aile yakınlarının Beykoz'daki evde bir arada olduğunu kaydetti.

Güncellenme Tarihi : 17.12.2017 12:27

İLGİLİ HABERLER