Asayiş
  • 8.2.2016 23:02

Yüksekova'da polise hain saldırı

Alınan bilgiye göre, ilçe merkezindeki Kültür Sanat Sokağı'nda alışveriş yapan bir polis memuru, kimliği belirsiz kişi veya kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Ağır yaralanan polis memuru, kaldırıldığı Yüksekova Devlet Hastanesi'nde şehit oldu. Güvenlik güçleri bölgede operasyon başlattı. 

Borçla aldığı otomobili babasına hediye etmiş

Borçla aldığı otomobili babasına hediye etmiş
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde silahlı saldırı sonucu şehit olan polis memuru Abdulkadir Oğuz’un Şanlıurfa’daki evine ateş düştü. Abdulkadir Oğuz’un, borç parayla aldığı otomobili 2 gün önce babasına hediye ettiği öğrenildi.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde akşam saatlerinde bir iş merkezinden çıkan sivil giyimli polis memuru Abdulkadir Oğuz, teröristlerin silahlı saldırısı sonucu şehit oldu. Ambulansla hastaneye kaldırılan polis memuru, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şehidin Şanlıurfa’daki ailesine acı haberi emniyet görevlileri ve İl Müftüsü İhsan Açık verdi. Ailenin Halepli Bahçe Mahallesi 2420. Sokak’ta bulunan evine giden görevliler, baba Şevket Oğuz’a acı haberi verdi. Acı haberi alan aile gözyaşlarına boğulurken, yakınları da şehidin baba evine akın etti. Akrabaları, sinir krizleri geçiren şehidin babasını sakinleştirmek için yoğun çaba harcadı.

Şehit polis memurunun 2 yıl Antalya’da görev yaptıktan sonra yaklaşık 2 yıl önce Hakkari’nin Yüksekova ilçesine atandığı ve kardeşinin de İstanbul GATA’da asker olduğu öğrenildi. Abdulkadir Oğuz’un 6 kız, bir tane de erkek kardeşi olduğu, izne ayrılıp daha önce TIR şoförü olan babasına borç para alarak yeni bir otomobil aldığı ve 2 gün önce otomobili babasına hediye ettikten sonra Yüksekova’ya döndüğü öğrenildi.

Şehidin cenazesinin yarın Hakkari’de düzenlenecek törenin ardından Şanlıurfa’ya getirileceği öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 16:19

İLGİLİ HABERLER