Asayiş
  • 16.2.2018 15:02

Zeytin Dalı Harekatı'nda 28. gün!

Afrin'e Zeytin Dalı Harekatı'nda bugün 28. güne girildi. Son dakika haberler gelmeye devam ediyor. TSK'dan yapılan son açıklamalara göre, şu ana kadar 63 nokta teröristlerden temizlendi. Şu ana kadar 1551 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı

Afrin'e Zeytin Dalı Harekatı'nda 28. güne girildi. Dün 7 köy ve 1 tepe ele geçirildi. Toplamda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1551 olarak açıklandı. TSK'dan yapılan açıklamada 2 ayrı çatışmada 7 askerin yaralandığı belirtildi.

7 KÖY 1 TEPE ELE GEÇTİ

Daha önce teröristlerden temizlenen Darmık Dağı'nda ise askeri üs için çalışmalar yapılıyor. Bu üs ile TSK'nın menzil kazanacağı belirtiliyor.

Afrin'de teröristlerin 'sivil kıyafet' itirafları dikkat çekti. AA'nın aktardığına göre, PYD/PKK'lı terörist, Zeytin Dalı Harekatı'nda TSK ve ÖSO'dan, sivil kıyafetle gizlendiklerini itirafı etti. Rusya'nın resmi Russia Today (RT) Arapça televizyon kanalı, Suriye'nin Türkiye sınırındaki Afrin bölgesinde bir teröristle yaptığı röportajı yayınladı. Röportajda, elinde silah bulunan teröristin sivil kıyafetler içinde olduğu görüldü. PYD/PKK'nın sivilleri istismar stratejisini ifşa eden terörist, "Biz burada zeytinler arasında sivil kıyafetle kendimizi koruyoruz." ifadesini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 16.2.2018 10:07

İLGİLİ HABERLER