Sağlık
  • 13.9.2007 00:06

AŞIRI TERLEMEYE KARŞI 'BOTOKS'!..

ANKARA - Yeşim Sert Karaaslan - Özellikle yaz aylarıyla beraber artan sıcak havanın da etkisiyle, kişiyi ve çevresini rahatsız eden aşırı terleme ''botox'' yöntemiyle tedavi ediliyor.
Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Canan Görpelioğlu, terlemenin doğal olduğunu, her 100 insandan birinde aşırı terleme problemi ile karşılaştıklarını söyledi.
Bölgesel aşırı terlemesi olanların dermatoloğa başvurması, açlık kan şekeri, tiroid testleri ve kan tetkiklerinin yapılması gerektiğini belirten Görpelioğlu, bu değerlerdeki bozuklukların terleme nedeni olabileceğini kaydetti.
Görpelioğlu, aşırı terleme ve ter kokusu tedavisinde son yıllarda ''botox'' yönteminin uygulandığını, özellikle koltuk altı terlemelerinde çok başarılı sonuçlar alındığını söyledi.
Yrd. Doç. Dr. Görpelioğlu, ''botox''un etkisinin, enjeksiyonun uygulanmasından sonraki ilk 7 gün içinde ortaya çıkacağını belirterek, ''Etki süresi 3-9 ay arasında değişiyor. Tedavinin etki süresi, aşırı terleyen kişilerde 4 ay, normal seviyede terleme şikayeti olanlarda 8 ayı buluyor ama genel olarak 6 ay sürüyor'' dedi. Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:25

İLGİLİ HABERLER