Yaşam
  • 24.7.2009 11:38

'AŞIRI' YAĞIŞLARIN ARDINDAN 'AŞIRI' SICAKLAR GELİYOR!

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden elde edilen bilgilere göre, bugün Türkiye’de doğu bölgelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek olan yağışların; Trabzon, Rize, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, Türkiye’nin in güney ve batı kesimlerinde mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgâr, Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı, zamanla Akdeniz kıyı kesimlerinde güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, iç ve batı kesimler ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek.

Marmara: Az bulutlu ve açık geçecek. Rüzgâr; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak esecek. Sıcaklıkların; bölgenin güney ve batısında mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Ege: Az bulutlu ve açık geçecek. Rüzgâr; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak esecek. Sıcaklıkların; bölge genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla Doğu Akdeniz'in iç kesimleri parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kahramanmaraş çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Sıcaklıkların; Antalya ve Kahramanmaraş başta olmak üzere, bölgenin kıyı kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin doğusu parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kayseri ve Sivas çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Batı Karadeniz: Az bulutlu ve açık geçecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Doğusu ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile öğle saatlerinden sonra Ordu ve Tokat'ın doğu ilçeleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeyi (Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır) ile öğle saatlerinden sonra bölge kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzeyi (Adıyaman, Diyarbakır, Batman, Siirt) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:07

İLGİLİ HABERLER