ASKERİ BANDO DA TATLISES'İN MEŞHUR ETTİĞİ PKK TÜRKÜSÜ!.

1 dk okuma
ASKERİ BANDO DA TATLISES'İN MEŞHUR ETTİĞİ PKK TÜRKÜSÜ!.

Hızlı Özet

30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında halk konseri veren askeri bando, PKK'lı Delil Doğan'ın kendisi gibi örgütün kurucularından olan ağabeyi Mazlum Doğan'ın cezaevinde kendisini yakması üzerine yazdığı 'Cane Cane' adlı türküyü çaldı.

Askeri bando, PKK'lı Delil Doğan'ın ağabeyi için yazdığı 'Cane Cane' adlı türküyü çaldı



30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında halk konseri veren askeri bando, PKK'lı Delil Doğan'ın kendisi gibi örgütün kurucularından olan ağabeyi Mazlum Doğan'ın cezaevinde kendisini yakması üzerine yazdığı 'Cane Cane' adlı türküyü çaldı.



7’inci Kolordu Komutanlığı ile 2’inci Hava Kuvvet Komutanlığı Bölge Bandosu, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında dün akşam kent merkezindeki Anıt Park’ta halk konseri verdi. Konserde bando marşların yanı sıra popüler şarkılar da seslendirdi. Bunlar arasında, 35 yıldır yurt dışında yaşayan Kürt ozan Şivan Perver’in meşhur ettiği ‘Cane cane’ adlı parça oldu. 



Askeri bandonunun büyük bir keyifle çaldığı ‘Cane Cane’ adlı parçanın söz ve bestesi PKK’nın kurucularından Mazlum Doğan’ın kardeşi Delil Doğan’a ait. Delil Doğan da tıpkı ağabeyi Mazlum Doğan gibi PKK’nın kuruluşunda yer aldı. Delil Doğan, ağabeyi Mazlum Doğan, 1982 Mayıs’ında Diyarbakır Cezaevi’nde kendisini yakınca ‘Cane Cane’ adlı türküyü kağıda döktü. Bu türkü Şivan Perver tarafından seslendirildi. İbrahim Tatlıses ise ezgiyi Türkçeye çevirdi. Bu sayede PKK’lı Doğan’ın şarkısı geniş kitlelere ulaştı ve popüler bir parça haline geldi. Son olarak da bu ezgi Askeri Bando tarafından Diyarbakır’da çalındı. (DHA, Radikal)

Bu haber 21916 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Türkiye'den Suudi Arabistan'daki saldırıya kınama
Gündem

Türkiye'den Suudi Arabistan'daki saldırıya kınama

Dışişleri Bakanlığı, Irak üzerinden Suudi Arabistan'a yapılan İHA saldırılarını en güçlü şekilde kınadı. Irak hükümetinin sorumluları bulmak için başlattığı soruşturmadan memnuniyet duyulduğunu açıkladı.

Habervitrini13011 Görüntüleme
MHP’den 'Terörsüz Türkiye' modeli için dikkat çeken sözler
Gündem

MHP’den 'Terörsüz Türkiye' modeli için dikkat çeken sözler

MHP İstanbul İl Başkanlığının Şile’de düzenlediği istişare kampında "Terörsüz Türkiye" sürecine ilişkin mesajlar verildi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Türkiye’nin kendi şartlarına göre oluşturduğu "Terörsüz Türkiye" modelinin başka ülkelerdeki örneklerden farklı olduğunu belirterek, modelin önümüzdeki yıllarda çatışmalı ortamların çözümünde örnek gösterileceğini ve üniversitelerde ders olarak anlatılabileceğini söyledi.

Habervitrini13776 Görüntüleme
Marmara'da deprem dengesi değişiyor mu? Uzmandan açıklama
Gündem

Marmara'da deprem dengesi değişiyor mu? Uzmandan açıklama

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Anadolu levhasının batıya doğru hareketi ve Marmara'nın derin kesimlerindeki fay hareketliliğine ilişkin dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu. Bektaş, derinlerdeki sürünmenin faydaki sürtünmeyi azaltabileceğini belirterek, bunun beklenenden daha küçük bir depremle sonuçlanabileceğini ifade etti.

Habervitrini12992 Görüntüleme
ABD'nin GKRY kararına Türkiye'den sert tepki!
Gündem

ABD'nin GKRY kararına Türkiye'den sert tepki!

ABD'nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne (GKRY) yönelik silah ambargosunu kaldırma kararını 30 Eylül 2027'ye kadar uzatmasına Türkiye'den tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı, kararın Ada'daki taraflar arasındaki güveni daha da zedeleyebileceği uyarısında bulunurken, Kıbrıs Türk halkının hak ve güvenliğinin korunmaya devam edeceğini bildirdi.

Habervitrini10490 Görüntüleme