Gündem
  • 23.1.2015 12:03

Askeri Casusluk Davasında Yargıtay'a tepki

İstanbul Askeri Casusluk Davası sanıklarından Esin Tolga Uçar ve Ekrem Saltuk Baysal, adil yargılanma hakkı ihlallerinin kasten görmezden gelinerek yerel mahkemenin hükmünü onadıkları gerekçesiyle Yargıtay 9. Dairesi Başkan ve üyelerini şikayet etti. Avukat Hüseyin Ersöz aracılığıyla 8 sayfalık şikayet dilekçesi İstanbul Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi kanalıyla Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu'na gönderildi.

ANAYASA MAHKEMESİNİN "HAK İHLALİ" KARARI HATIRLATILDI

Anayasa Mahkemesi'nin geçtiğimiz haftalarda "Hak ihlali" kararı verdiği hatırlatılan dilekçede, Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanı Ekrem Ertuğrul ile üyeler Hamza Yaman, Ahmet Toker, Ahmet Toker, Fikriye Şentürk, Abdurrahman Kavun'un hukuka aykırı temyiz incelemesi yaparak yerel mahkemenin kararını onadığı belirtildi. 2013 yılı Aralık ayında Yargıtay 9. Dairesi tarafından onama kararı verildiği ifade edilen dilekçede, kapatılan İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin başkan ve üyelerinin de hukuka aykırı karar verdiği anlatıldı.

"HAK İHLALLERİ KASTEN GÖZ ARDI EDİLDİ"

Dava kapsamında araştırılması gereken taleplerinin mahkemece kanuna aykırı bir şekilde reddedildiğini belirten avukat Ersöz dilekçesinde, "Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nde görevli Hakimler tarafından yargılamanın tamamına yayılan adil yargılanma hakkı ve savunma hakkı ihlalleri 'kasten' göz ardı edilmiş ve kapatılan İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen hüküm kanuna aykırı olarak onanmıştır" cümlelerine yer verildi.

"SORUŞTURMA BAŞLATILSIN" TALEBİ

Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin Balyoz ve Devrimci Karargah davalarında da onama kararı verdiği kaydedilen dilekçede, Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanı ve üyeleri için soruşturma başlatılması talep edildi.

Arzu KAYA / İstanbul, (DHA) 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:41

İLGİLİ HABERLER