Gündem
  • 30.6.2009 00:02

ASKERİ HAKİMDEN ÇARPICI İTİRAF!..

Askeri yargı son günlerin en çok tartışılan konusu oldu. Bağımsız mı değil mi derken, askeri savcı ve hakimler kendilerine baskı yapıldığını itiraf etmeye başladı.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Bunlardan biri de 28 Şubat sürecindeki Köstebek Davası’nın hakimi emekli Binbaşı Mesut Kurşun. Aynı davada sanık kürsüsünde de dönemin Emniyet İstihbarat Daire Başkan Vekili Bülent Orakoğlu vardı. Davanın hangi şartlarda görüldüğünü taraflar Samanyolu Haber’e anlattı.

Kamuoyu ekrandaki bu iki ismi 28 Şubat sürecinin ünlü Köstebek davasında tanıdı. Bir taraf yargılayan Emekli Askeri Hakim Mesut Kurşundu. Diğer taraf ise sanık kürsüsünde, dönemin Emniyet İstihbarat Daire Başkan Vekili Bülent Orakoğlu'ydu.

Askeri yargının nasıl işlediğine dair önemli bir örnek bu dava. Bağımsız mı değil mi tartışmalarına da son noktayı koyacak nitelikte. Askeri Hakim Binbaşı Mesut Kurşun bu davayı Orakoğlu'na beraat kararı vererek kapattı. Karardan sonra kimse "olacağı buydu" diyemedi.

Ancak davadan sonra Mesut Kurşun'un neler yaşadığı son yıllara kadar kamuoyuna yansımadı. Yıllar sonra Samanyolu Haber'e konuşan Kurşun döneme ilişkin çarpıcı itiraflarda bulundu. Emekli Binbaşı, askeri mahkemelerin tarafsız olamadığına dikkat çekti.

Köstebek davasında yargılayan taraf olan Emekli Askeri Hakim Kurşun, o dönemde askeri idare tarafından baskı altında kaldığını söyledi.

Aynı davanın sanığı olan dönemin Emniyet İstihbarat Daire Başkan Vekili Bülent Orakoğlu Hakim Kurşun'un beraat kararı vermesinden mutlu. Ancak o günlerde yaşadıklarını hala unutmuyor.

Orakoğlu, kendisi beraat etmesine rağmen Köstebek davasının birçok kişiyi mağdur ettiğini söylüyor.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:35

İLGİLİ HABERLER