Gündem
  • 7.10.2020 09:55

Askeri kaçan Ermenistan sivilleri bombalıyor!..

Azerbaycan - Ermenistan çatışmaları sürerken Ermenistan "Hazırız" dedi

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışmalar 11. gününe girerken, AFP'ye özel röportaj veren Ermenistan Başbakanı ağzındaki baklayı en sonunda çıkardı. İşte son dakika haberleri..

Ermenistan, Azerbaycan'daki şehirlere saldırılarını sürdürüyor. Ermenistan ordusunun Azerbaycan’daki Beylegan, Berde ve Terter şehirlerini bombaladığı bildirildi.Azerbaycan Savunma Bakanlığının açıklamasında, Ermenistan ordusunun Azerbaycan’daki Beylegan, Berde ve Terter şehirlerine yönelik topçu atışları gerçekleştirdiği belirtildi.


 

 

Ermenistan, Azerbaycan'ın 2. büyük şehri Gence'ye yine saldırdı 

Azerbaycan Savunma Bakanlığının açıklamasında, Ermenistan ordusunun Azerbaycan’da Fuzuli bölgesindeki Horadiz şehrini, Ağcabedi bölgesindeki köyleri, Terter ve köylerini, Goranboy ve Göygöl bölgelerini ateş altına aldığı ifade edildi.Ayrıca Ermenistan'ın Berd bölgesinden Azerbaycan'ın 2. büyük şehri Gence'ye yine ateşli saldırı düzenlendi.

Ermenistan ordusu Azerbaycan’daki sivil yerleşim bölgelerine yönelik saldırıları sürdürürken, dün de Gence, Mingeçevir, Hızı ve Abşeron’a yönelik saldırılar gerçekleştirmişti.

 
4Ermenistan, Azerbaycanın 2. büyük şehri Genceye yine saldırdı
 

ERMENİSTAN TAVİZ VERMEYE HAZIR

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Bakü yönetiminin de karşılık vermesi halinde taviz vermeye hazır olduklarını söyledi. AFP’ye röportaj veren Paşinyan, “Anlaşmazlıklar karşılıklı tavizlerle çözülmeli” dedi ve ekledi: “Dağlık Karabağ ve Ermenistan, Azerbaycan’ın vermeye hazır olduğu tavizlere karşılık vermeye hazır.”Paşinyan ayrıca, gerekmesi halinde Rusya’nın ikili anlaşmalardan doğan yükümlülüklerini yerine getirerek, kendilerini savunacağına emin olduklarını söyledi.


Kulağımız müjdede, kalbimiz cephede

Kulağımız müjdede, kalbimiz cephede

Ermenistan ordusunun füzeleriyle evleri başlarına yıkılan siviller, yine de köylerini terk etmiyor. Kamyon kasalarında, traktörlerin römorklarında yaşayan Azerbaycanlılar, “Öz vatanımızı, toprağımızı terk etmeyeceğiz” diyor ve cepheden gelecek güzel haberleri umutla bekliyor.Karabağ’da iki gündür devam eden şiddetli yağış ve olumsuz hava koşullarına rağmen Azerbaycan ordusu, işgal altındaki topraklarını kurtarmak için ilerleyişini sürdürüyor. Cephede kaybeden Ermenistan, ülkenin 2’nci büyük kenti Gence ile Terter, Ağdam, Ağcebedi, Beylegan, Göygöl, Berde ve Goranboy illerinin merkezleri ve bazı köyleri yoğun top atışına tuttu. Çatışmaların yoğun yaşandığı bölgelerden onbinlerce Azerbaycan ailesi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 7.10.2020 10:05

İLGİLİ HABERLER