Gündem
  • 30.6.2008 09:42

ASKERİ OKULDA UYUŞTURUCU ŞOKU!

Askeri öğrencilerin başını Gazi'li üniversite öğrencileri yaktı! TSK şimdiden ne yapacağını düşünüyor..!

Ankar'da görülen bir uyuşturucu davası son yılların en ilginç skandalını da ortaya çıkardı. Gazi Üniversitesi öğrencisi Mustafa D.'nin, Kara Harp Okulu öğrencilerine evinde uyuşturucu partileri verip bir takım bayanlarla uygunsuz görüntülerini kaydettiği ortaya çıktı.

Showhaber'in haberine göre, önümüzdeki günlerde görülmeye başlayacak olan davaya konu skandal, bir ihbar üzerine başlayan narkotik operasyonu ile ortaya çıkarıldı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Bürosu ekipleri Bahçelievler 7. Cadde üzerinde bir öğrenci evine baskın yaptı. Baskında ev sahibi Gazi Üniversitesi Rus Dili ve Edebiyatı bölümü öğrencisi Mustafa D. ile Kara Harb Okulu öğrencisi E. M. ve Gazi Üniversitesi öğrencisi Ö.S.Y göz altına alındı. Evde arama yapan polisler içime hazır uyuşturucu ve bir miktar esrar ele geçirirken, zanlı Mustafa D.'nin esrar üretmek üzere hint keneviri yetiştirdiği de tespit edildi.

Zanlının evinde, çok sayıda CD de bulundu. CD'lerde, askeri öğrenciler ve bazı kız öğrencilerin sızdıktan sonra alınmış 'porno' gizli kayıt görüntüleri yer alıyor. Ev sahibi Mustafa D. birçok arkadaşı ile evde esrar partileri verirken 10 kadar Kara Harp Okulu öğrencisinin de hafta sonları eve gelip uyuşturucu partileri yaptıkları ortaya çıktı. Yapılan baskında, askeri öğrencilerle birlikte, uyuşturucu alemi neticesinde eve gelen bayan öğrencilerin uygunsuz görüntülerinin çekilerek arşivlendiği tespit edildi.

Skandal üzerine Kara Harp Okulu Komutanlığı'nca da soruşturma başlatıldı. Uyuşturucu partilerine katılan Harp Okulu öğrencileri O.E, E.E ve C.M'nin okulla ilişiği kesildi. Kara Harp Okulu'nda daha önce de bazı öğrencilerin üzerinde esrar yakalandığını tespit edilirken, bu uyuşturucuların da söz konusu şahıs tarafından verildiği belirlendi.

YAŞ'TA İHRAÇLAR
Uyuşturucu bulundurmak, dağıtmak suçundan hakkında işlem yapılan sivil öğrencilerle ilgili Ankara Adliyesi Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açılırken soruşturma iki yönlü olarak sürdürülüyor. Askeri öğrenciler ve subaylar arasında uyuşturucu kullanımı son dönemlerde TSK’yı en çok meşgul eden sorunlardan birisi. Geçtiğimiz yıl YAŞ sonrası TSK ile ilişiği kesilen 38 subaydan 35'i uyuşturucu kullanmak veya bulundurmaktan ihraç edilmişti

milliyet

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:14

İLGİLİ HABERLER