Gündem
  • 7.11.2017 15:12

Askeri pist bombalanırken alışveriştekilerin yaşadığı panik kamerada

16 Temmuz sabahı Akıncı Üssü'ne yakın lojmanlar bölgesindeki bir marketin güvenlik kamerasına, alışveriş yapanların bomba sesleri sonrası yaşadığı panik anları yansıdı

15 Temmuz darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 sanık hakkında açılan davanın görülmesine devam ediliyor. Dava dosyasına giren güvenlik kamera görüntülerinde, pistin bombalanması sırasında lojman bölgesindeki markette alışveriş yapan asker yakınlarının yaşadığı panik görülüyor.

 

MARKETTEKİ PANİK ANI KAMERADA!
DHA'nın haberine göre, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava dosyasına, o gün kayıt yapan Akıncı Üssü'ndeki güvenlik kameralarının görüntüleri de girdi. Lojmanlar bölgesindeki marketin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, 16 Temmuz sabahı saat 10.00 sıralarında alışveriş yapan asker ve yakınları görülüyor. Alışveriş yapanların panik halinde bol miktarda ekmek ve su aldıkları görüntülere yansıyor.

MARKETTEKİLERİN YERE YATMASI İSTENİYOR!
Bu sırada darbecilerin üsten kalkışını önlemek için, Eskişehir'den kalkan jetler pisti bombalıyor ve jet seslerinin ardından patlama sesi duyuluyor. Güvenlik taburundan oldukları tahmin edilen bazı askerler markette bulunanların yere yatmasını istiyor. Herkes korku ve panik halinde yere yatıyor. Daha sonra bir asker, "Pist bombalanıyor, bizim her şeyden haberimiz var. Panik yapmayın" diye sesleniyor.  Askerler markette bulunanları güvenli bir şekilde dışarı çıkartıyor.  Korku ve panik için kaçışan asker yakınlarından bazılarının tekrar markete girip hızla bir şeyler almaya çalıştıkları görüntülere yansıyor.

Güncellenme Tarihi : 7.11.2017 15:15

İLGİLİ HABERLER