Asayiş
  • 10.10.2021 12:25

Askeri ve siyasi suikast hazırlığında olan 6 Rus casus yakalandı.

Ruslar az önce yakalandı! Bakın ne yapacaklarmış

İstanbul ve Antalya'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda saldırı hazırlığında olduğu belirlenen 6 Rus yakalandı.

Türkiye'de iki ayrı ilde gerçekleştirilen askeri casusluk operasyonunda, silahlı saldırı hazırlığında olduğu belirtilen 6 Rus vatandaşının yakalandığı bildirildi.

TRT Haber'in aktardığı habere göre, MİT ve Emniyet ekipleri tarafından düzenlenen ortak operasyonda, devletin gizli kalması gereken bilgileri temin ettikleri iddiasıyla aranan 6 şüpheli, İstanbul ve Antalya’da düzenlenen operasyonla yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün Milli İstihbarat Teşkilatı ile gerçekleştirdiği koordineli çalışmalar kapsamında, İstanbul'da silahlı eylem arayışında olduğu ve devletin gizli kalması gereken bilgilerini “Siyasal veya Askeri Casusluk” amacıyla temin etme faaliyeti yürüttüğü belirlenen şahısların yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı.

Gözaltına alındılar

İstanbul'da 3, Antalya'da da 2 adrese eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Operasyonlarda 6 şüpheli gözaltına alındı.

Adreslerde yapılan aramalarda 1’i susturucu/lazer tertibatı takılı olmakla birlikte 3 adet tabanca, bu tabancalara ait şarjör ve çok sayıda fişek ele geçirildi.

Operasyona dair bilgi veren CNN Türk muhabiri Tugay Saday, operasyonlarda yakalanan kişilerin Rus pasaportuna sahip olduğunu belirtti.

MİT’in yakalanan şahısların irtibatta olduğu kişileri ve hedeflerini de mercek altına aldığını iddia eden TRT Haber, geçtiğimiz aralık ayında da Cumhurbaşkanı Erdoğan’In damadı Selçuk Bayraktar’ın CEO’su olduğu Bayraktar TB2 SİHA’larını üreten Baykar firmasının Ankara’daki tesislerini gözetledikleri sırada ‘gazeteci’ görünümlü 2 Rus vatandaşı daha yakalandığını ve sınırdışı edildiklerini de hatırlattı.

ERDOĞAN-PUTİN GÖRÜŞMESİNDEN 10 GÜN SONRA…

İstanbul ve Antalya’da “siyasi ve askeri casusluk yapan” 6 Rus ajanın yakalanması, geçtiğimiz 29 Eylül’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin’in Soçi’de gerçekleştirdiği “ikili” görüşmeden hemen sonra olması dikkat çekti.

Güncellenme Tarihi : 10.10.2021 13:11

İLGİLİ HABERLER