Gündem
  • 18.6.2017 01:34

Askeri zehirleyen 19 kişi gözaltında

Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığında akşam yemeği sonrası rahatsızlanan 500 asker, kusma ve bulantı şikayetiyle hastanelere kaldırıldı. Manisa Valisi Hakan Güvençer ise basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 'Üzücü olan durum bazı askerlerimizin durumu düne nazaran daha ciddi' dedi. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Zeki Çolak'ın da Manisa'ya doğru yola çıktıkları öğrenildi. Öte yandan geç saatlerde kışlaya yemek sağlayan şirketin yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 19 çalışanının gözaltına alındığı bildirildi.

Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığında akşam yemeğinin ardından rahatsızlanan500 asker, besin zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere kaldırıldı. 300 askerin manisa'daki hastanelerde, 200 askerin de komutanlık bünyesindeki revirde müşahede altına alındığı öğrenildi.  

AYNI KIŞLADA ÜST ÜSTE ZEHİRLENME VAKALARI
Sağlık kuruluşlarındaki yoğunluk nedeniyle durumu ciddi olmayan bazı askerlerin Batı Kışla'da UMKE tarafından kurulan askeri çadırlarda ayakta tedavi edildiği bildirildi. Sağlık durumu iyi olan askerler de refakatçi olarak hastanelerde görevlendirildi. Bölgedeki hastanelerde çalışan sağlık personeli acil görev başına çağırılırken, askerlerin kaldırıldığı sağlık kuruluşlarına ilaç takviyesi yapıldığı öğrenildi. 

Merkezefendi ve Manisa devlet hastanelerine sivil vatandaşların kabulü durduruldu, özel hastanelerin sivil vatandaşlara bu akşam ücretsiz hizmet vereceği duyuruldu.

Son Dakika: Yine Manisa Çok sayıda asker hastaneye kaldırıldı

Dün akşam saatlerinde de yine aynı birlikte 69 asker karın ağrısı ve mide bulantısı şikayetleriyle Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi ve Manisa Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmış ve bugün öğle saatlerinde bütün askerler taburcu edilmişti.

Ayrıca 23-27 Mayıs'ta da yine aynı kışlada zehirlenme vakası yaşanmıştı. Zehirlenen bin 49 asker hastaneye kaldırılmış, bir asker şehit düşmüştü. Bir askerin ise yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor.

ALİ: 500 ASKERİMİZ RAHATSIZLANDI
Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer de Merkezefendi Devlet Hastanesi’ne gelerek rahatsızlanan askerleri ziyaret etti. 

Çıkışta kısa bir açıklama yapan Vali Güvençer "Askerlerimizin neden etkilendiğini tam olarak belli değil. Edindiğimiz bilgilere göre 500 askerimiz rahatsızlandığını öğrendik, şu an araştırıyoruz. Üzücü olan durum, bazı askerlerimizin durumu düne nazaran daha ciddi' dedi. Güvençer, "Akşam yemeğinden sonra kusma ve bulantı şikayetiyle yaklaşık 300 Mehmetçik hastanelerde, 200 asker de komutanlık bünyesindeki revirde müşahede altına alındı. Hastalığın sebebi ve teşhisi konusunda şu anda resmi açıklama yapabilecek durumda değiliz, laboratuvar sonuçlarını bekliyoruz." diye konuştu. 

Son Dakika: Yine Manisa Çok sayıda asker hastaneye kaldırıldı

FİKRİ IŞIK VE ZEKİ ÇOLAK YOLA ÇIKTI
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Zeki Çolak'ın Manisa'ya geleceğini hatırlatan Güvençer, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurum Başkanı ve beraberindeki enfeksiyon uzman ekibini de bölgeye beklediklerini ifade etti. 

Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı EDOK Komutanlığından bir ekibin de Manisa'ya intikal edeceğini hatırlatan Güvençer, hastanelerde teyakkuza geçildiği ve bütün sağlık personelinin göreve çağırıldığı bilgisini paylaştı. 

Tugayda 20 hekim ve çok sayıda yardımcı sağlık elemanının ilk müşahede ve triyaj bölümünde göreve başladığını aktaran Güvençer, kışlada ayrıca 
UMKE'ye ait 2 çadır ve sahra çadırının kurulduğunu dile getirdi.

Öte yandan, Yunus Emre Belediyesinin ramazan etkinlikleri kapsamında yapılması planlanan Coşkun Sabah konserinin iptal edildiği, tüm belediye personeli ve araçların askerlere destek amacıyla görevlendirildiği belirtildi. 

Son Dakika: Yine Manisa Çok sayıda asker hastaneye kaldırıldı
(Fotoğraf Twitter'dan alınmıştır)


CHP'Lİ VEKİLDEN İDDİA: AĞIR OLANLAR VAR... SAYI 3 BİN
CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer de Twitter sayfasından konu hakkında bilgiler paylaştı. Manisa'daki hastaneleri gezen ve hastanelerin hepsinde çok sayıda asker olduğunu belirten Biçer, tedavi gören askerlerin akşam yemeğinde tavuk yediklerini söylediğini belirtti. Biçer sayının 3 bini bulduğunu iddia etti. 

Sosyal medya üzerinden canlı yayın yapan Manisa milletvekili, "Burası 6 bin askerin olduğu en büyük birliklerden biri. 3 binin etkilendiği ve birliğe sahra çadırları kuruldu diyebilirim. Aralarında durumu ciddi olanlar var" dedi.

Güncellenme Tarihi : 18.6.2017 02:24

İLGİLİ HABERLER