Dünya
  • 31.10.2012 15:06

"Askerler muhalifleri helikopterlerden denize atıyor''

İSTANBUL (AA) - Samet Doğan -      ''Suriye'de Geçiş Dönemini Yönetmek; Fırsatlar ve Gelecek Vizyonu'' isimli toplantı için İstanbul'a gelen Makhous, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Suriye halkını etnik ve dini gruplara ayıran Esed rejimi, halkı aşağılayarak kötü bir dönem yaşanmasına neden oldu. Basit bir nedenle başlayan isyan dalgası, Suriye halkının korku duvarlarını yıkarak devam etti'' dedi.
     Makhous, ''Nusayrisi ve Sünnisi ile özgürlük için kol kola giren insanlara terörist muamelesi yapmak günahtır. Ben gösterilerde halkımın portresini görüyorum. Kol kola girmiş onlarca genç devrim için şarkı söylüyor, bu insanları aşırı diye nitelemek doğru değil'' ifadelerini kullandı.
    
     ''Suriye halkı, devrimin bedelini ödüyor''
    
     Esed yönetiminin barışçıl gösterilerle sokaklara çıkan halkı acımasızca katlettiğini vurgulayan Makhous, Suriye halkının yaşadıklarının kendisini çok üzdüğünü ancak şu anda halkın devrimin bedelini ödediğini, devrimi tamamlamak için de bütün bedelleri ödeyeceğini belirtti.
     Suriye askerlerinin muhaliflerin safına geçtiğine dikkati çeken Makhous,''Kendi halkını öldürmek istemeyen gençler, Suriye askerleri tarafından kaçarken sırtlarından vuruluyor. Dolayısıyla ölen askerlerin bazıları Özgür Suriye Ordusu ile çatışırken ölmedi'' şeklinde konuştu.
    
     ''Esed'in askerleri halkını toplu mezarlara gömüyor''
    
     ''Suriye'nin asıl meşru askerleri kendi halkını korumak için silaha sarılan muhaliflerdir'' diyen Makhous,sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Esed'in askerleri halkını katlederek toplu mezarlara gömüyor. Bazen de yakaladıkları muhalifleri öldürdükten sonra helikopterlere doldurarak denize atıyorlar. Bu şekilde ölenleri kimse bilmiyor. Şu anda verilen ölü sayılarına inanmak zor, çünkü binlerce insan kayıp. Dolayısıyla halkını öldüren ordu meşru ordu olamaz.''
    
     Yayıncı: Hüseyin Altınalan

 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 11:34

İLGİLİ HABERLER