Asayiş
  • 23.7.2009 03:00

ASKERLERİ KURTARDI KENDİ ŞEHİT OLDU!..

Kayayı oynattı ve şehit oldu..

Kardeşi anlattı: "Abim en öndeymiş, mayını fark etmiş, diğer askerleri geri çekmiş, ancak mayın patlayınca şehit olmuş, kendi canının hiçe sayarak diğer askerleri kurtardı"

Şırnak’ın Küpeli dağı bölgesinde terör örgütü mensupları tarafından tuzaklanmış el yapımı mayının patlaması sonucu şehit olan Komando Uzman Çavuş Kürşad Can’ın (23), Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaşayan ailesine acı haber ulaştı.

Bolu 2. Komando Tugayı’nda komando eğitimi aldığı belirtilen 9 aylık Komanda Uzman Çavuş Kürşad Can’ın ailesi yasa boğulurken, şehit evinin bulunduğu Modernevler Mahallesindeki sokak da bayraklarla süslendi.

Şehit Kürşad Can’ın babası Ebubekir Can, annesi Serpil Can ile lise öğrencisi tek kardeşi Tolga Can (17), yakınları tarafından güçlükle teskin edilmeye çalışıldı.

Özel bir şirkette koruma görevliliğinden emekli baba Ebubekir Can, acı haberi, eve gelen askeri yetkililerden aldığını belirterek, "Oğlum mesleğini seviyordu, çok başarılıydı. Oğlum yaşarken de ölürken de bizim gururumuz oldu. Daha çok gençti, evladıma doyamadım, vatan sağ olsun" dedi.

Şehidin amcası Osman Can da yeğeninin 6 ay önce geçici görevle Şırnak’a gittiğini belirterek, "Yeğenimin, arazi taraması sırasında dağa tırmanırken tuttuğu bir kayanın oynamasıyla mayın patlaması sonucu şehit olduğunu öğrendik" dedi.

Bolu Komando Tugayı’nda askerliğini tamamladıktan sonra girdiği uzman çavuşluk sınavlarını kazanıp burada komando eğitimi aldığı, 6 ay önce geçici görevlendirmeyle Şırnak’a gittiği öğrenilen Komando Uzman Çavuş Kürşad Can’ın cenazesinin, bugün Şırnak;ta düzenlenecek askeri törenin ardından İskenderun’a gönderileceği bildirildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:09

İLGİLİ HABERLER