Sağlık
  • 31.7.2008 08:49

ASPİRİN'İN BİR FAYDASI DAHA ORTAYA ÇIKTI

NEW YORK - Los Angeles'daki Güney Kaliforniya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden Dr. Songtao Shi ve arkadaşlarının fareler üzerinde yaptığı ve PLoS One dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, düşük dozdaki aspirin kemiklerin kırılmasına yol açan hücrelerin faaliyetlerini azaltıyor, kemiklerin güçlenmesini sağlayan hücrelerinse artırıyor.
     Araştırmada, kemiklerin kırılmasına yol açan hücrelerin faaliyetlerinin artmasının genel olarak osteoporozun nedeni olarak kabul edildiği belirtilerek, ancak son zamanlarda ortaya çıkan kanıtların kemikleri güçlendiren hücrelerin azalmasının osteoporozun ortaya çıkmasında rol oynayabileceğini gösterdiği belirtildi.
     Dr. Songtao Shi ve arkadaşları, laboratuvarlarda fareler üzerinde yaptıkları çalışmalar sonucunda, genellikle menopoz sonrası kadınlarda görülen osteoporozun tedavisinde aspirinin yeni bir başlangıç sunabileceğini vurguladılar.
     Dr. Shi, insanlar üzerinde yapılan araştırmaların, düzenli aspirin kullanımının menopoz sonrası kadınların kemiklerinin kalınlaşmasında belli oranda faydalı olduğunu, ancak aspirinin osteoporozdan nasıl koruduğunu ve tedavi ettiğini açıklığa kavuşturmak için daha ayrıntılı çalışmalar yapılmasına gerek olduğunu ifade etti.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:27

İLGİLİ HABERLER