Dünya
  • 19.9.2013 02:16

Assange'dan çarpıcı iddia

Wikileaks'in kurucusu Julian Assange, 2010 yılında İsveç'te havaalanında el konulan 3 laptopu nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Laptoplarına yasa dışı bir şekilde el konulduğunu söyleyen Assange, laptoplarda ABD'nin Afganistan'da savaş suçu işlediğine dair delillerin olduğunu öne sürdü.

Assange laptopların İsveç'te veya Almanya'nın bir havaalanında kaybolduğundan şüphelendiğini ve iki ülke nezdinde de suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

3 laptopunu kaybolmasının arkasında ABD gizli servisinin olduğunu düşündüğünü söyleyen Assange "Çünkü o laptoplarda ABD'nin 2009 yılında Afganistan'ın Garani şehrinde 80'den fazla kadın ve çocuğu öldürdüğü ve savaş sucu işlediğine dair deliller var." diye konuştu.

Uzun süredir yaşadığı Ekvador'un Londra Büyükelçiliği'nden skype aracılığıyla, İsveç'in Svenska Dagbladet gazetesine konuşan Assange, İsveç'i gerçekten sevdiğini, kendisine yönelik suçlamalarla ilgili olarak İsveç'e gelerek ifade verebileceğini ancak ABD'ye iade edilmeme garantisi verilmesini gerektiğini kaydetti.

Assange, İsveçli yetkililerin Londra'daki ikametgâhına gelmesi halinde de ifade verebileceğini sözlerine ekledi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:55

İLGİLİ HABERLER