Ekonomi
  • 12.12.2012 23:48

Asya ve Avrupalı markalar Türkiye'ye gelmek için yarışıyor

     ''Maçka Residences İnterior Design by Armani/Casa managed by Kempinski'' projesinin gala yemeğinde konuşan Bağış, İstanbul'a yakışır bir projenin açılışında bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, İstanbul'un her geçen gün daha da güzelleştiğini söyledi.
     Bağış, Fatih'in 1453'te İstanbul'u fethettiğini, Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının da 1994'ten buyana İstanbulluların kalbini fethettiğini dile getirdi.
     İstanbul'a değer katan her projenin İstanbullular gibi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı da mutlu ettiğini belirten Bağış, ''İstanbul her şeyin en güzeline layık. İstanbul Asya'nın en Avrupalı, Avrupa'nın da en Asyalı şehri. İşte o tanımını yükselten bir değere daha kavuşuyor. Avrupalı ve Asyalı markaların Türkiye'ye gelmek için yarıştığı bir dönemi yaşıyoruz. Avrupa'da bunu görmeyenlerin de eninde sonunda bunu göreceğinden şüpheniz olmasın. Nasıl İstanbul her geçen gün dünyanın yükselen değeri oluyorsa Türkiye'de Avrupa'nın yükselen yıldızı olacak'' diye konuştu.
    
     -Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker-
    
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de, projenin, İstanbul ve Türkiye'nin gelişen yüzüne yakışan bir çalışma olduğuna inandığını belirtti.
     Eker, Türkçedeki şehir kavramının Arapça'daki karşılığının medine olduğunu ifade ederek, ''Medine ile medeniyet arasında bir ilişki vardır. Ülkelerin medeniyet tasavvurunu medineleri yani şehirleri oluşturur. Eğer şehir ve medine tasavvurumuz, insanın tabi, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını birlikte dizayn ediyorsa, o zaman o bizim medeniyet tasavvurumuzu ve geleceğe dönük bakışımızı da oluşturur. Bu projenin böyle bir proje olduğunu düşünüyorum'' şeklinde konuştu.
     Kurdele kesimiyle yapılan açılışa bakanlar Bağış ve Eker'in yanısıra çok sayıda davetli de katıldı.
     Bu arada, toplam 7 bin 300 metrekare arsa üzerinde 3 bloktan oluşan Maçka Residences'da büyüklüğü 135 metrekare ile 500 metrekare arsında değişen 1+1, 2+1, 3+1 penthouselardan oluşan teras veya balkonlu 10 farklı tipte 170 residence bulunuyor.

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 10:31

İLGİLİ HABERLER