Eğitim
  • 24.8.2009 16:32

ATAMA BEKLEYEN ÖĞRETMENLER EYLEM YAPTI

MERSİN’de atamaları yapılmayan öğretmenlerin oluşturduğu Atanamayan Öğretmenler Platformu’nun üyeleri eylem yaptı. Ailelerin de destek verdiği eylemde, atamaları yapılmayan öğretmenler AKP il binasına tebeşir bırakıp, oturma eylemi yaptı.

Atatürk Caddesi’nde toplanan Atanamayan Öğretmenler Platformu üyesi yaklaşık 500 öğretmen ile aileleri, ‘Herkese iş herkese çalışma hakkı’, ‘Diplomalı işsiz olmayacağız’, ‘Atama hakkımız engellenemez’ sloganları atıp, ‘Ananı da al, KPSS’ye gir’, ‘Diplomalı işsiz olmayacağız’, ‘Haydi öğretmenler okula kampanyası istiyoruz’, ‘Milletvekilliği için KPSS şartı getirilsin’, ‘KPSS ayağını değil, hayatını kaydırır’, ‘OBAMA, KPSS kalksın desene’, ‘Hamd olsun atamalar bizi teğet geçti’, ‘Çağırın Nuh’u tufan görsün’, ‘Domuz gribine gerek yok. Stresten öleceğiz’ dövizleri ve ‘Herkese iş, herkese çalışma hakkı’, ‘Diplomalı işsizliğe hayır’ pankartları taşıdı.

Kuvayi Milliye ve Hastane caddelerinden 53 katlı Metropol binası yanındaki AKP İl binasına yürüyen grup adına açıklamayı okuyan Pınar Sakin, 200 binin üzerinde öğretmen açığının olmasına karşılık, KPSS’ye giren 243 bin öğretmenden 15 binin atamasının yapılacağının açıklandığını söyledi. Sözleşmeli öğretmenliğin kaldırılmasını istediklerini bildiren Sakin, “Biz öğretmenlerin, sınavlara koyun gibi müptela bırakılmasını istemiyoruz. Haklarımızı bile savunmaktan yoksunlaştırılmasını, 250 bine yakın bir kitlenin görmezden gelinmemesini bekliyoruz. Bu kitlenin kendi mesleği dışında başka meslekleri yapmaya zorlanmasını istemiyoruz” dedi.

Atanamayan öğretmenler yanlarında getirdikleri tebeşirleri AKP İl binasına bırakıp, 10 dakikalık oturma eylemi yaptıktan sonra olaysız dağıldı. ‘Ömrümüzü yedin KPSS’ dövizi taşıyan 51 yaşındaki Meryem Bay, atama bekleyen çocukları kanser hastası Türkçe öğretmeni Şafak Bay ile Sosyal Bilimler Öğretmeni Deniz Bay’a destek verdi. Çocuklarının yıllardır atama için beklediğini kaydeden anne Bay, “Bütün öğretmenlerin atanması için bir anne olarak destek için eyleme geldim” diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:33

İLGİLİ HABERLER