Spor
  • 25.5.2013 22:54

Ataman'dan taraftara sitem...

Beko Basketbol Ligi play-off yarı final ilk maçında Pınar Karşıyaka'yı 70-54 yenen Galatasaray Medical Park Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, maçta sadece ilk çeyrek performansından memnun olduğunu söyledi.

Ataman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Maçın ilk periyodunda mükemmel bir oyun ortaya koyduk. Ondan sonra biraz kötü olduğumuzda ve takım disiplininden uzaklaştığımızda Pınar Karşıyaka takımının nasıl 17-18 sayılardan geldiğini gördük. Tabii ki bunu analiz edeceğiz. Bu bizim için bir tehlike. Onun için bugünkü maçta sadece ilk periyottan memnunum. Bunun dışındaki oyundan memnun değilim. Tabii ki işin güzel tarafı da şu, kötü oynadığımız 3 periyot sonunda bile bu ligin flaş takımı Pınar Karşıyaka’yı 16 sayıyla yenmemiz, bizim gücümüzü gösteriyor. Bu gücü daha iyi kullanmamız gerektiğini düşünüyorum. Pazartesi günkü maç çok farklı olacak. Çok dikkat etmemiz lazım. İzmir’de mutlaka seyirci açısından çok ağır şartlarda oynayacağız. Onun için buradan 2-0’la gitmemiz lazım."

Galatasaray taraftarının maça bekledikleri ilgiyi göstermediğini anlatan Ataman, sarı-kırmızılı basketbolseverlere çağrıda bulunarak, "Sanırım Beko Basketbol Ligi’nde daha play-off’ların heyecanı başlamamış. Ya da bunu kamuoyuna ve taraftarlarımıza duyuramamışız. Bugünkü maçta 23 yıllık şampiyonluk özlemi olan taraftarın salonu hınca hınç doldurmasını bekliyordum. Açıkçası bu beni üzdü. Galatasaray taraftarına çağrıda bulunuyorum. Şampiyonluk kolay gelmiyor. Fenerbahçe Ülker ve Beşiktaş elendiği için herkes bizi favori görüyor ama herkes şampiyonluk mücadelesi veriyor. Kimse bizi favori görmesin" ifadelerini kullandı.

Sarı-kırmızılı takımın kaptanı Ender Arslan, maça çok iyi başladıklarını vurgulayarak, “Hem taraftarımızın bu sezon en fazla ilgi gösterdiği maç olması hem de yarı final karşılaşması olması nedeniyle maça çok istekli ve iyi savunma yaparak başladık. Tabii ki Karşıyaka, çok tehlikeli ve iyi bir takım. Bunu bu sezon birçok kez gösterdiler. Maçı bırakmadılar. İkinci periyotta kolay atışları kaçırmamızdan dolayı oyunun kontrolünü kaybettik ama ikinci yarıda standart savunmamızı yaparak kazanmayı başardık. Sadece 1-0 öne geçtik. İkinci maçı da kazanıp, İzmir’e 2-0’lık avantajla gitmek istiyoruz“ diye konuştu.

- Pınar Karşıyaka cephesi

Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca ise karşılaşmanın genelinde kötü bir performans sergilediklerini aktararak, "Galatasaray Medical Park’ı haklı galibiyetinden dolayı kutluyorum. Maçın genelinde kötü oynadık. Özellikle ribaunt sıkıntımız çok büyüktü. Bunlara bir de top kayıpları eklendi. Böyle bir günde Galatasaray gibi organize bir takımı yenmek kolay değil. Dönem dönem iyi müdafa yaptık. Sonuç olarak bir seri oynuyoruz. Yaptığımız iş bence oldukça başarılı. Bundan sonrasını da başaracağımızı biliyoruz" diye konuştu.

Ortaya koydukları maç stratejisi sayesinde Carlos Arroyo'yu yavaşlatabildiklerini vurgulayan Sarıca, şunları dile getirdi:

"Bu maçta bence Arroyo devreye giremedi. Bu kadar topla oynayan bir oyuncunun bu sayıları kaydetmesi bence doğal. Asist olarak önceki maçların altında kaldı. Galatasaray Medical Park’ta Arroyo, çok baskın bir oyuncu. Geçen sene de Beşiktaş’ta dominanttı. Bunu kabul etmek lazım. Aslında oyun stratejimizi sahaya yansıttık ama ribaunt ve tecrübe konusunda Galatasaray Medical Park ile bizim kadromuz arasındaki fark, sonucu belirledi. Bunlar çok önemli detaylar. Bunları becerebilseydik maçın sonu çok farklı olurdu."

Maça kötü başladıklarını aktaran Can Maxim Mutaf ise “Maç boyunca ribauntlarda büyük sıkıntı yaşadık. Maçın sonuna doğru skor olarak Galatasaray Medical Park’ı yakalamamıza rağmen dış atışları sokamadık. Pazartesi günü bir maç daha var. Onu kazanarak İzmir’e bir galibiyetle dönmek istiyoruz” görüşünü bildirdi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:01

İLGİLİ HABERLER