Gündem
  • 27.5.2013 19:22

Atatürk Anıtı'na çelenk koyan CHP'li Başkan'a ceza

Ceza tepki gösteren Adıgüzel, yaptığı yazılı açıklamada, "Atamız'a çelenk sunmak suç ise CHP Selçuk İlçe Teşilatı olarak bu suçu işlemeye devam edeceğiz" dedi.

Ceza kesilmesiyle ilgili yazılı açıklama yapan Adıgüzel, "Bir ülkede tarih geriye dönük yeni baştan yazılıyorsa, orada rejim değişikliğine gidiliyor demektir" dedi. Adıgüzel şöyle devam etti:

"Rejim ve yeni tarih yazılması arasındaki ilişkiyi matematiksel bir kesinlik olarak kabul etmek gerekir. Günümüz Türkiyesi'nde de rejim değişikliği için adımlar atılmaktadır. Cumhuriyet'in tasfiyesi için öncelikle bayram kutlamalarına yönelik saldırılar ve kutlamaların etkisizleştirilmesi çabaları öne çıkmaktadır. Yeni resmi tarih oluşturulması sürecin de Cumhuriyet'in ilk adımı kabul edilen II. Meşrutiyet ve Mustafa Kemal Atatürk sürekli kötülenmekte, Abdülhamit ve Osmanlı kutsanmaktadır. Hatta öyle bir noktaya gelinmiştir ki, günümüzde Mustafa Kemal Atatürk ile Vahdettin ismi yan yana konularak mevlüd okutulmakta, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Vahdettin i öne çıkararak "Tarih yeniden yazılsın' diyebilmektedir."

Ülkemizde, iktidarın yeni tarih oluşturma çabalarına paralel olarak yerel de de bayram kutlamalarında baskı uygulanmaya başlandığını ileri süren Adıgüzel, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu baskıcı yöntem ne yazık ki 19 Mayıs Atatürk ü Anma Gençlik ve Spor bayramı çelenk sunumu nedeniyle ilçemizde de yaşanmıştır. CHP Selçuk İlçe Örgütüne 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesi gerekçe gösterilerek Kaymakamlık tarafından ceza kesilmiştir. Çelenk koyma etkinliğimiz, hangi kamu güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığını, hangi nedenlerle etkilemektedir? Bunu, kaymakamlık makamına sormak istiyoruz. Bu haksız ve anti demokratik uygulama karşısında, verilen cezaya itirazda bulunup hukuk mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Ülkemizde geriye dönük yeniden tarih yazma çabalarını boşa çıkartma kararlılığımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Ulusal bayramlarımızı kutlamak ve Atamıza çelenk sunmak suç ise CHP Selçuk İlçe Örgütü olarak biz bu suçu işlemeye devam edeceğiz."

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:58

İLGİLİ HABERLER