Gündem
  • 19.5.2013 09:10

Atatürk anıtına çelenk koymak neden kaldırıldı?

İZMİR  - Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Avrupa Parlamentosu (AP) Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda'nın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerine tepki göstermesine ve görüşmesini iptal etmesine ilişkin, "Genel başkanımızın Amerika'da karşılanmasına bakın, ana muhalefet partisi başkanının Brüksel'de yaptığına bakın. Gerçekten üzülüyorum çünkü dışarıda hepimizin görevi, Türkiye'nin hukukunu korumaktır" dedi.
 Türkiye'de terörün sona ermeye başladığını, bugüne kadar silahlanmaya yapılan harcamaların bundan sonra kalkınmaya gideceğini ifade eden Günay, eksikleri tamamlayacaklarını ve ülkeyi cennete çevireceklerini söyledi.
     Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında yaşayanların bir aile olduğunu vurgulayan Günay, "Bir aile içinde de kardeşler arasında fikir ayrılıkları olur, bu normaldir. Biz ailenin bereketini çoğaltacağız. Bereket artınca kardeşlik de pekişecektir" diye konuştu.
    
     -"Dışarıda hepimiz Türkiyeyiz"-
    
     Günay, AP Sosyalist Grup Başkanı Swoboda'nın, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun sözlerine tepki göstermesine ve görüşmesini iptal etmesine ilişkin, şunları söyledi:
     "Genel başkanımızın Amerika'da karşılanmasına bakın, ana muhalefet partisi başkanının Brüksel'de yaptığına bakın. Gerçekten üzülüyorum çünkü dışarıda hepimizin görevi, Türkiye'nin hukukunu korumaktır. İçimizdeki iş, içimizde. Dışarıda hepimiz Türkiyeyiz. Bizim kavgamız içeride, onu içeride tutacaksınız. Ana muhalefet partisi başkanı, bizden mutlu değilse bizi millete şikayet etsin. Elin adamına şikayet edersen, işte böyle dünyanın önünde sıkıntılı, güç durumda kalırsın. Ben bu durumdan üzüntü duyuyorum."
     Milli bayramların kutlanması konusuna da değinen Günay, "Önceden bayram törenleri yapılıyordu, o dernek, bu kuruluş falan tek tek çıkıp mecburiyetle çelenk koyuyordu, selam veriyordu. Biz bunu kaldırdık. Halk, anıtlara çiçek koymak istiyorsa, davul çalmak, halay çekmek, Atatürk'e gidip çiçek sunmak istiyorsa bunu biz ayakta alkışlarız. Bayramı halk kutlasın. Bayramı bayram gibi millet kutlasın. Asık suratlarla değil, samimiyetle kutlasın" diye konuştu.


    

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:12

İLGİLİ HABERLER