Gündem
  • 29.5.2022 01:45

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi için büyük gün yarın

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi için büyük gün

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin temeli bugün atılacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'un Fethi'nin 569. yıl dönümünde yapılacak ilk fidan dikim töreni öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, Havalimanı'ndaki tek pistin hizmet vereceğini söyleyerek, projeye ilişkin detayları paylaştı. Öte yandan; Bugün saat 16.00'da Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde başlayacak kutlamalara Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de katılacağı ve bir konuşma yapacakları öğrenildi.

Türkiye'nin en büyük Millet Bahçesi'nin ilk fidanları toprakla buluşacak. Kutlamalara 1 milyon kişinin katılması bekleniyor. Kutlamalarda; mehter takımı ve yeniçerilerin olacağı, Türk Yıldızları'nın gösteri uçuşu gerçekleştireceği öğrenildi. Programda Esat Kabaklı ve Yücel Arzen konseri olacak.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde etkinlik çadırı kurulacağı, çeşitli etkinliklerle çevre ve doğa bilinci sağlanacağı bildirildi.

61 BİN METREKARELİK ALANDA 145 BİN 300 AĞAÇ DİKİLECEK

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'ndeki 5 milyon 61 bin metrekarelik alanda 145 bin 300 ağaç dikilecek. Ağaçlar, 40-50 yıllık ağaçlar olacak.

Alana örnek bir bahçe yapıldı; 350 yıllık zeytin ağacı, 50-60 yıllık ıhlamur ağaçları ve çınar ağaçları dikildi. Bu alanda koku ve gül bahçeleri olacak. Yeşil alan içerisinde yayadan daha hızlı bir ulaşım aracı olmayacak. Böylece pusetli anneler, küçük çocuklar, yaşlılar ve engelliler güvenli bir alanda, bahçenin keyfini sürebilecek. Yürüyüş yollarında vatandaşlar huzurla yürüyüşlerini yapabilecekler. Türk bahçe kültüründe olduğu gibi, Pınarbaşı ile başlayarak tüm bahçeyi boylu boyunca geçen bir dere yer alacak. Dere boyuna inen basamaklar ziyaretçilerin suyla temas etmelerine, çocukların su ile oynamalarına imkân sağlayacak. İbreli ve yapraklı ağaçların birlikte kullanılmasıyla Millet Bahçesi dört mevsim yeşil kalacak. Etkinlik Çayırı, 28 bin kişi kapasitesiyle büyük ve toplu etkinliklere ev sahipliği yapacak. Dev ekran etkinliklere renk katacak.

2 bin kişilik seyirci kapasitesine sahip Spor Alanı'nda aynı anda 300 kişi spor yapabilecek. 10 bin metrekarelik alanda 7 farklı konseptte düzenlenecek çocuk oyun alanlarında; çocukların duyularını kullanarak keşifler yapabilecekleri, kendi oyunlarını kurabilecekleri alanlar oluşturulacak. Müzelerde sanatçılarımız eserlerini sergileyecekler. Olası bir afet durumunda İstanbul'un en merkezi afet toplanma alanı, deprem toplanma alanı yine burası olacak.

Güncellenme Tarihi : 29.5.2022 01:50

İLGİLİ HABERLER