Gündem
  • 17.7.2009 15:44

'ATATÜRK ŞİMDİ KALKSA ONLARI MEZARA KOYAR'

Başbakan Erdoğan: " 2004 Belediye seçimlerinde Büyükşehir'i AK Parti'ye teslim etti. 2007 seçimlerinde Konya bir kez daha oy oranını arttırdı ve AK Parti'ye desteğini sürdürdü. 29 Mart seçimlerinde yine aynı şekilde yüzde 68 oy oranı ile Konya bir kez daha gürledi ve AK Parti'ye emaneti teslim etti.

Biz Hazreti Mevlana'ya kulak verdik ve yolumuzu onun ışığıyla aydınlattık. Şevkimizi Hazreti Mevlana'dan ve onun gibi gönül erlerinden aldık. Biz dertliyiz ve derdi olan bir partiyiz. Türkiye'nin dertleriyle dertliyiz. Her bir şehrimizin tek tek her bir vatandaşımızın sorunları meseleleri bizim derdimizdir. Bu dertlere derman oluncaya dek durmadan çalışacak gayret edecek ve mücadele edeceğiz. Tüm Türkiyeye sesleniyorum. Bu milletin dertlerine çare buluncaya kadar bize yorulmak yok. Bu ülkenin meselelerini çözünceye kadar bize dinlenmek yok. Uzun ince bir yoldayız gidiyoruz gündüz gece.

Bu hafta ve önümüzdeki hafta artık kongrelerimizi bitiriyoruz. Eylül sonu itibari ile de büyük kongremizi yapacağız. Bununla birlikte de 2011 milletvekili seçimlerini çok daha diri ve daha güçlü bir parti olarak hazırlanacaız. Bu vesile ile şu hususları bi kez daha hatırlatmakta fayda görüyorum. Biz bu milletin emanetini taşıyoruz. Üzerimizde kimsesizlerin, tüyü bitmemiş fakirlerin yetimlerin emaneti var. AK Parti'yi kurduğumuzda gözleri parlayan insanlara karşı boynumuzu bükemeyiz. AK Parti ile umutları çoğalan insanlara karşı yüzümüzü öne eğemeyiz. Yarın milletin huzuruna çıktığımızda yüzümüz ak alnımız ak gönlümüz ak bir şekilde seslenmek zorundayız. Siz bize bir emanet verdiniz bizde o emaneti hakkıyla taşıdık. O emanete halel getirmedik. Koruduk büyüttük ve yücelttik demek zorundayız. Sizin emanetinizi gaspetmek isteyenler oldu. Biliyorsunuz değil mi? Sizin emanetiniz üzerinde vesayet kurmak isteyenler oldu. Sizin emanetiniz yerlere düşürülmek isteniyordu biz bunların hiçbirine izin vermedik hiçbirine müsamaha etmedik hiçbirine taviz göstermedik dedik ve demek zorundayız.

BİZ MİLLETİN AVUKATIYIZ

Türlü taktiklerle kirli oyunlarla çirkin senaryolarla millet iradesini gölgelemek istediler. Hukuku zorlayarak provakasyonlarla üzerimize geldiler ve hala geliyorlar. Hiçbirinde geri adım atmadık ve atmayacağız, mücadeleden taviz vermeyeceğiz. Son olayları görüyorsunuz takip ediyorsunuz bunlar sıradan olaylar değil. Biz de takip ediyoruz. Bizim partimizin adı Adalet ve Kalkınma Partisi öyle konuşacağız. Bunun gereği neyse onu konuşacağız.

Ne demiş Mehmet Akif bu yol hak yoludur dönme bilmez yürürüz, olay budur. Onlar ayrımcılak yapadursunlar biz ayrımcılık yapmayacağız. Onlar etnik kökenler üzerinden siyaset yapıyorlar biz yapmayacağız. Onlar engellemek için çırpınadursunlar biz durmayacak duraksamayacağız. Onlar ellerine geçen her fırsatı kullanadursunlar. Biz millete efendilik değil millete hizmektkarlık yapmaya devam edeceğiz. Onlar milletin çıkarları konusunda varsın hassas olmasınlar biz hassasiyetimizi sonuna kadar muhafaza edeceğiz. Bizim işimiz yıkmak değil yapmak, bizim işimiz bozmak değil onarmak, bizim işimiz sevmek kucaklamak. Varsın onlar çetelere, mafyalara, karanlık güç odaklarına avukatlık yapsınlar. Biz milletin avukatıyız. Biz her türlü hukuk dışı örgütlenmeyle mücadeleye devam edeceğiz. Onlar bizi yolumuzdan alıyokaymaya gayret etsinler biz milletin her kuruşunu titizlikle koruyacak kollayacağız.

Benim hakkımda açılan davalarla ilgili benim hiçbir evrakta imzam yoktur. O davalar bitti o davalarda yönetim kurulu üyesi olan arkadaşların hepsi beraat ettiler. Ben milletvekili olduğum için benimle beraber bir kişi daha var bizim dosyalarımız rafta bekliyor. Ancak diğerlerinin tamamı beraat etti. Sayın Bahçeli İstanbullu'ya sor eğer Tayyip Erdoğan döneminin İstanbul'da böyle bir izi olmasaydı AK Parti iktidar olamazdı. Senin partin İstanbul'dan yüzde kaç oy alıyor. Ben yüzde 24 ile belediye başkanı oldum ve ondan sonra sürekli tırmandı. Niye Çünkü İstanbullu hizmet gördü ve İstanbullu ile kucaklaşan bir parti var. İftira atmakla bir yere varamazsın. Dürüst olanları alkışlamak lazım. Konya'da ilk ray kaynağını yaptık. Hadi AK Parti dışındakilerden birinden teşekkür duyun duyamazsınız. 40 Yıldır Türkiye'de 1 metre ray döşenmemiş. Naptılar? Bunlar diyor ya Atatürkçüyüz Atatürk kalksa bunların hepsini mezara koyar.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:13

İLGİLİ HABERLER