Gündem
  • 28.6.2022 11:02

Atatürkçü Düşünce Derneği Mahmud Efendi'nin cenazesini mahkemeye taşıyor

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), 'tarikat şeyhi' Mahmut Ustaosmanoğlu’nun cenazesini yargıya taşıyor: Laiklik ilkesi yok sayıldı..

Devrim yasalarını anımsatan ADD, Erdoğan’ın da katıldığı cenaze töreni için “Devlet görevlilerinin anayasayı ihlal ettiğine tanık olduk” dedi, yasal yollara başvuracağını açıkladı.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla gerçekleştirilen İsmailağa cemaatinin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun cenaze törenine ilişkin açıklama yaptı.

Törende anayasanın laiklik ilkesinin açıkça çiğnendiği belirtilen açıklamada, “Laiklik ilkesinin ‘Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılaplarına ve laik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağına’ namusu ve şerefi üzerine ant içmiş cumhurbaşkanı, bazı parti genel başkanları, bakanlar, iktidar ve muhalefet milletvekilleri ile Diyanet İşleri Başkanı ve devlet memurları tarafından alenen yok sayıldığını üzüntü ile gördük” denildi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “O cenaze töreninde, devrim yasası ile yasaklanmış Nakşibendi tarikatının kolu İsmailağa cemaati adlı gerici yapılanmanın ölen şeyhi yerine yenisinin atanmasına sessiz kalarak zımnen onaylayan devlet görevlilerinin anayasamızı ihlal ettiklerine tanık olduk.”

Açıklamada, “ADD, laik cumhuriyet ve hukuk devleti karşıtı söylem ve eylemlere karşı bütün gücüyle mücadele edeceğini ve o cenaze töreni ile ilgili olarak yasal yollara başvuracağını duyurur” denildi.

Güncellenme Tarihi : 29.6.2022 00:07

İLGİLİ HABERLER