Yaşam
  • 31.8.2016 09:18

Atilla Taş FETÖ'den gözaltına alındı

Atilla Taş hakkında son dakika gelişmesi...İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan Atilla Taş, Bursa’nın Gemlik İlçesi’nde mola verdiği dinlenme tesisinde gözaltına alındı. Atilla Taş'ın, Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü yerleşkesine götürüldüğü öğrenildi.

Savcılığın FETÖ/PDP soruşturmasında örgütün medya yapılanmasında yer aldıkları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı verilen 35 kişi arasında bulunan şarkıcı ve Meydan gazetesi yazarı Atilla Taş iki gündür aranıyordu. Atilla Taş’ın, Bursa çevresinde olduğunu belirlenince bu bölgedeki güvenlik birimleri de uyarıldı. Taş, saat 00.30 sıralarında otomobiliyle Bursa’dan İstanbul’a giderken, Gemlik çıkışında mola verdiği dinlenme tesisinde, Gemlik Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından Atilla Taş, gelen özel ekip tarafından saat 04.00’te İstanbul’a götürüldü.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İsmail Uçar ile Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Murat Çağlak tarafından FETÖ'nün medya yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, yeni deliller doğrultusunda 35 gazeteci ve akademisyen hakkında gözaltı kararı alınmıştı. Savcılığın talimatıyla çalışma başlatan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul, Ankara ve İzmit'te düzenledikleri operasyonlarda, Nurullah Öztürk, Rasih Yılmaz, Murat Aksoy, Abdullah Alparslan Akkuş, Dinçer Gökçe, İskender Yunus Tiryaki, Levent Arap, Ömer Şahin ve Ayhan Şimşek'i gözaltına almıştı. 

Hakkında gözaltı kararı verilen ancak adreslerinde bulunamayan ve bir kısmının yurt dışına çıktığı tespit edilen, aralarında gazeteci ile akademisyenlerin olduğu 25 şüphelinin isimleri şöyle: 

"Ergun Babahan, Eyüp Can Sağlık, Mehmet Yavuz Baydar, Erhan Başyurt, Abdülkerim Balcı, Asım Yıldırım, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Önder Deligöz, Ali Selçuk Gültaşlı, Şemseddin Efe, Turhan Bozkurt, Yonca Kaya Şahin, Ali Yurttagül, Ayşe Özkalay, Can Bahadır Yüce, Celil Sağır, Faruk Arslan, Hasan Cücük, İbrahim Öztürk, Kemal Gülen, Mahmut Akpınar, Mutlu Çölgeçen ile Prof. Dr. Osman Özsoy, İhsan Yılmaz ve Savaş Genç." 

Soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerin, FETÖ ile bağlantılı oldukları ve çalıştıkları basın yayın organları ile sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütü FETÖ lehine propaganda yaptıkları öne sürülüyor. 

Gözaltına alınan şarkıcı Atilla Taş'ın son sözleri

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ soruşturması kapsamında verdiği talimatla gözaltına alınan şarkıcı Atilla Taş, son mesajını sosyal medyadan verdi. Bir yere kaçmadığını söyleyen Atilla Taş, "Benim ülkeme bir tek ihanetimi bulsunlar, kendimi asarım" dedi.

Gözaltına alınan şarkıcı Atilla Taşın son sözleri
 
 

Paylaş

Tweetle

Paylaş

Gönder

Yorum Yap


 

 
 
 
 
 
 
 
 

Tatil dönüşü Bursa'nın Gemlik ilçesindeki bir dinlenme tesisinde gözaltına alınan Atilla Taş, gözaltına alınmadan bir süre önce görüntülü ve yazılı mesaj paylaştı. Önce twitterdan seslenen Taş, "Benim ülkeme bir tek ihanetimi bulsunlar, kimseye bırakmam kendimi asarım! İçim rahat, başım dik,alnım açık, ister gelin alın,ya da geleyim.7 göbek araştırsalar en fazla bir Atatürkçü bulurlar, başka bir şey değil. Yaram yok ki gocunayım. Söyleyin nereye veriyoruz ifadeyi, hemen geleyim. Hakkımda gözaltı kararı olsa haber verirler herhalde, kaçak falan da değilim. Kaçacak korkacak bir şeyim de yok zaten. Yerim yurdum belli" dedi. Taş, periscope'daki canlı yayında ise "Herkese merhaba canlar. Hakkımda bazı çirkef gazeteleri 'kaçtı, kaçak' şeklinde haber yapmışlar, gözaltı kararı çıktı diye. Birkaç gündür şehir dışında tatildeydim ama duyar duymaz gidiyorum. Öncelikle şunu söyleyeyim. Kaçan da, korkan da kaçtı diyen de şerefsizdir, alçaktır. Kimseden korkum yok. Hatta buradan savcılarımıza, emniyetimize sesleniyorum. Hiç yorulmasınlar. Nereye, hangi savcıya ifade vermem gerekiyorsa hemen yola çıktım zaten İstanbul'a doğru. Ha şunu da söyleyeyim. Eğer 'Biz bunu alırız bir daha muhalefet yapmaz, sesini kısarız' diye düşünenler de varsa avuçlarını yalarlar. Korkacak, çekinecek hiçbir şeyim yok Allah'a şükür. Sizi seviyorum" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 31.8.2016 11:13

İLGİLİ HABERLER