Spor
  • 2.6.2014 15:30

Atletico'nun gizli kahramanı Caminero

Atletico Madrid'in başarısının sırrı ne bir futbolcu, ne de bir teknik adam. Son üç yıla damga vuran icraatlarıyla sportif direktör Jose Luis Caminero.

Özellikle son üç yılda büyük bir çıkış yakalayan, UEFA Avrupa Ligi, UEFA Süper Kupa'yı kazanan ve son olarak bu sezon La Liga şampiyonu olarak Şampiyonlar Ligi'nde final oynayan Atletico'da başarının asıl mimarının kulübün sportif direktörü Jose Luis Caminero olduğu savunuldu.

İspanyol Sport gazetesi, "Atletico'nun yıldızı Caminero" başlığıyla verdiği haberinde "Simeone, Diego Costa, Arda Turan... Atletico Madrid'de kahramanların kendilerine ait isimleri var. Ancak baştan sona aslında herşey bir yöneticilik marifetiyle gerçekleştirildi" ifadelerine yer verildi.

Atletico Madrid Sportif Direktörü için "Vicente Calderon'un gölgedeki kahramanı" yakıştırması yapılırken, tarihin en iyi sezonunu geçirdiği belirtilen ekibin başarısına 46 yaşındaki yöneticinin damga vurduğuna dikkat çekildi.

'Arda da onun eseri'

Arda'nın Galatasaray'dan transfer edilmesi de dahil olmak üzere son yıllardaki transfer başarılarına dikkat çekilirken, alınan oyuncular kadar satılan isimlere de dikkat çekildi ve kulübün zarara uğratılmadan sürecin sürdürülebilir şekilde idare edildiğine vurgu yapıldı.

2011'den bu yana transfer edilen oyuncular için toplam 131 milyon euro harcandığı, satılan futbolculardan elde edilen gelirin ise 185 milyon euro olduğu belirtildi. Bu sürede Caminero ile dört önemli kupa kazanıldı.

 

Onur Dinçer/Skorer Dış Haberler

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:33

İLGİLİ HABERLER