Spor
  • 14.10.2021 10:47

Attila Szalai devlerin göz hapsinde

Sevilla'dan Szalai bombası...

İspanyol ekibi, stoperi Jules Kounde’yi ocak ayında ya da sezon sonunda 80 milyon Euro’ya satmaya hazırlanıyor. Estadio Deportivo, Fransız yıldızın yerini doldurmak için çalışmaların şimdiden başladığını yazdı.

Gazete, Monchi’nin ‘Macar İnci’ Attila Szalai’yi yakından takip ettiğini duyurdu. İspanyol ekibinin gözlemcilerinin, önceki gün oynanan İngiltere-Macaristan maçında Szalai’yi statta izledikleri öğrenildi.

Fenerbahçe’deki performansıyla kısa sürede takımın vazgeçilmezi olan Attila Szalai, Avrupa’nın devlerinin ilgisini çekmeye devam ediyor. Macar yıldız, yaz transfer döneminde Atletico Madrid ve Aston Villa’nın radarına girmişti.

Ancak Sarı-Lacivertliler’i tatmin edecek bir teklif gelmedi. 11 milyon Euro’luk piyasa değeriyle Süper Lig’in en pahalı stoperi olan Szalai, bu kez de transfer sihirbazı Monchi’nin radarına girdi. Sevilla’nın sportif direktörü olan ünlü futbol adamı, 23 yaşındaki stoperi yakın takibe aldı.

Estadio Deportivo, Sevilla’nın Jules Kounde’yi ara transfer döneminde ya da sezon sonunda satmaya hazırlandığını belirtti. Chelsea ve Manchester United devrede. Fransız yıldızı 80 milyon Euro gibi son derece yüksek bir bedelle göndermeye hazırlanan Kırmızı-Beyazlılar, onun yerini Attila Szalai ile doldurmak istiyor.

Gazete ‘Macar İnci’ yakıştırmasını yaptığı Szalai’nin Monchi’nin listesinde ilk sıralarda yer aldığını belirtti. Sevilla’nın, Lille’de görev yapan Sven Botman ile birlikte Fenerbahçe’nin yıldızını Kounde’nin yerini doldurabilecek isimler olarak belirledi.

Gözlemcilerden tam not

Szalai, önceki akşam Macaristan’ın İngiltere deplasmanında 1-1 berabere kaldığı maçta 90 dakika görev yaptı.

Başarılı oyuncu, İngilizler’e karşı yüzde 84.8’lik pas isabetiyle oynadı, 4 ikili mücadele kazandı, 4 top kaptı ve 2 atak uzaklaştırdı. Sevilla’nın gözlemcilerinin, bu mücadelede Szalai’yi Wembley Stadı’nın tribünlerinden izledikleri ve tam not verdikleri kaydedildi.

Güncellenme Tarihi : 14.10.2021 10:59

İLGİLİ HABERLER